Първи дългосрочни прогнози:мека зима със студен край?

Дългосрочните прогнози относно характера на очакваната зима започват да се консолидират около меки декември и януари и нормален февруари, заедно със студен март

Обратно в новината

Коментари - Първи дългосрочни прогнози:мека зима със студен край? | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо не разбрах от тази дъъълга прогноза. Добре, че беше последното изречение :D

Сигурно е едно, че все пак това са само ПРОГНОЗИІС НЕБЕТО СИНОПТИЦИТЕ НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЯМАТ ДОГОВОР!! Миналата зима, много добре помня, че европейският център нищо не позна от прогнозата за зимата у нас-бяха предрекли такава, каквато беше в САЩІарктическа, но, американците-познаха нашата зима. Лошото е, че в момонта те ни обещават люта зима. И още едно не мога да разбера-от къде в ДИР-а ги всимат тия прогнози? Ама все едно, че са от съседната галаткита!!!То като ви гледам слънцата на 10 дневната прогноза-ама хич не ми е ясно защо тогава имаме оражев код?!?! И това е систематична лъжа и измата-винаги при ДИР-а грее слънце, та ако страната да я отнасят валежи със стотици литри?? Крайно време е да се стегнете и да не лъжете хората!!!

Фразеологията на статията в стил О'Хенри ме изкефи извънредно приятно и ми напомни онзи негов разказ, в който той настояваше управлението на държавата да се повери на хидро-метеорологичната служба!

Добрия анализ. Че да не би Некитов да си го е изсмукал от палците. Просто препредава и разсъждава около умните прогнози на няколко метеорологични центъра. Но че прави обстойни и интересни негови анализи, няма спор. Колкото до предстоящата зима, също мисля, че е малко рано да се говори. Да, у нас всичко е "на кантар". И в природата, и в държавата ни, и в живота ни, че и в историята ни. Нека не забравяме, че зимната обстановка при гребен от североизток е една в Софийско, друга е в Добруджа. Както и при фьон:15, 18 градуса може да е в Търново например, а около нулата да е във Видин. Иди, че го прогнозирай. А за чуждите метеоцентрове-излишно е да го коментираме.

Без да обиждам автора на статията, но тази прогноза, е като стреляне с пистолет в тъмното. Не е сигурна.

Малко раничко ми се струва за обобщение в средата на Септември да кажем каква ще бъде зимата, макар че в последните десетина години виждаме какво става с температури и валежи. Поне според мен има голяма вероятност за доста по-различно представяне на т.нар. "модерна зима", тоест продължаване на тенденцията на анормални валежи съчетани с нормални температури за зимния период.Не изключвам периоди и със аномално високи и ниски температури разбира се.

А каква е вероятността за поднормени и много студени ноември и декември и топли и наднормени януари и февруари ? Имаше една подбна зима преди 12 13 години ,когато имаше много големи студове почти пез целия декември и първите 10-15 дена от януари и после настъпи пролет.

Даже този вариант си го предпочитам .. искам един път коледата да е много снежна и студена :)

Дано тази зима да вали повече сняг :-)

Е не ти ли стига дъжда през лятото. То бива, то може, ама хайде моля. Толкова дъжд сигурно не е валяло от 100 години насам. И който казва, че язовирите се пълнят от снега, нека да пита пострадалите от наводненията тази година дали е така. Защото насажданите с години "мъдри русизми" от рода на "много сняг през зимата - много вода през лятото" не се оказват вярни. Както и преди съм казвал - на мека зима, сняг не й трябва. Снега е за да топли посевите при голям студ, а ако няма сняг, няма и студ. И въпрос към Иво - можете ли да направите статистика, колко по-студено беше това лято в срванение с лято 2013 и лято 2012? Защото то определено беше такова в краткосрочен период. Ясно е, че сравнено с преди 100 години, както и с ледената епоха, то е било в пъти по-топло. Като цяло годината може да се окаже по-толпа, но кто лято определено - не.

1. Да ръждясват ламарините и чарколяците на трошката по-бързо ли? 2. Автомобили със задно предаване да не могат да издрапат и по най-малкия наклон на непочистените улици ли ? 3. В резултат от това, ежедневно да стават огромни задръствания и да се закъснява за работа ли? 4. Да се чувстваш като на хокеен стадион по непочистените тротоари ли? 5. Да си ограничиш спорта на открито - джогинг, футбол, тенис, или да плащаш моного повече пари за да ползваш балон ли? 6. Да не можеш да изведеш децата си в градинката, защото пейките са покрити с една-две педи сняг ли? 7. Да не можеш да свършиш никаква работа в двора на вилата/къщата, или пък на полето ли? 8. Ремонтът на машини и съоръжения на открито да е безкрайно затруднен заради снега ли? Изброяването на негативите със сигурност може да продължи до безкрай, докато ползите от повече сняг са много съмнителни - дори и за скиорите, предвид на съществуващите машини за сняг!

Що ,при сняг не можеш да изведеш децата ли.Ще ги консервираш може би? Нека си има хубава зима ,преди това хубава есен Пък после хубави пролет и лято! Както си му е реда!

Адмирации за добрия анализ!

евала иво наи добрия