Зимата минава в отбрана

В двата края на Азиатския континент в следващите часове и дни зимата ще бъде подложена на масирани топли "атаки".

Обратно в новината

Коментари - Зимата минава в отбрана | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тук тъпия сняг започна да се топи, зимата си отива, Нека да е лято. Ураааааааа!

нека да лято

Кога ще се повтори февруари 2012 ? Ето на това му викам аз Малък Сечко, а не като сега !!!

Отивай във форума на криофилистиците. Там според вожда им Весо-Ангилари от Нови Искър, поне до средата на Май е тежка сибирска зима, която разбира се все идва "след няколко дни" и е "абсолютно неизбежна".

Зимата е ''Дасис Капутен. Я, я Капутен". Да господа, очаква ни продължително затопляне. Дали ще бъде пролетно, предпролетно, зимно или февруарско, както и щем да го назовем, но е ЗАТОПЛЯНЕ! Аз обаче ще бъда малко по-резервиран относно МИНИМАЛНИТЕ температури. Не че ще са ниски, но мнението ми е, че сутрин ще отиваме за работа при отрицателни стойности /но не много: минус 1, минус 3/ още известно време. Но да допълня-това се отнася най-вече за котловините на З България. Иначе през деня набъбналият февруарски ден ще ни сгрява до 8, 9, някъде и 11, 12 градуса. Какви са ми доводите: Затоплянето, започващо от високите слоеве на атмосферата ще я стратифицира устойчиво, при което нощем се образуват инверсий и приземният мраз се усилва, дори и при липса на сн. покривка. Но с издигането на бате Райко, температурите бързо ще се повишават. Ако някъде бъркам, г-н Некитов да ме поправи. Все пак държа на неговия отговор! Благодаря!

Много ми харесва как се поднася информацията и анализа в сайта!

То вече е ясно-зимата беше дотук.Оттук нататък само пролетни температури и валежи от дъжд.Няма какво да се лъжем,ей го март месец.

Тенденцията е ясна.ГФС почва да напипва нещата за сняг втората половина на февруари.Е разбира се няма начин да не минем с някой нежелан +15 так на места в следващите дни,но така или иначе снегът в северна България няма да се стопи до следващата обстановка :)

Тенденцията,че е ясна,ясна е....затопляне.Ама на теб нищо не ти е ясно...и това е ясно.

Аз смятам, че много ясно съм споменал в първия пост факта, че снегът в Монтана вече намаля, а ти ми говориш, че щял да се задържи до следващата валежна обстановка, която не вярвам да я има. Вярно е, че ''топенето'' е от почвата, която има нужда от вода, но така или иначе ще настъпи топене, независимо от мнението и мечтите ти за сняг. Добре ще е да чуеш и видиш прогнозите отново, защото затоплянето ще е факт навсякъде още в събота. Освен това искам да вметна, че въпросната ''обстановка'' ще е от сорта на застудяване със слънце и дори с липса на облачност. Лек следобед!

Опитваш се да вкарваш разум на шизофреник. Влез им в шизофорумчето и ще видиш как такива като тоя и през Април пророкуват "неизбежна зимна обстановка в близките дни, с 50 см снежна покривка и сибирски студове". Напълно болни мозъци, начело с вожда им - Весо Ангилари.

Утре ниските части на Южна България ще бъдат окончателно освободени от снега.С което тази зима приключва на юг от Балкана.

Поредните топломански статии. +20 до 25 се чакаше , а сега ми говори за +10 на юг ... Такъв голям капацитет и толкова необективен ... да го е яд човек

То снегът и в Монтана намаля значително, причината - сухата почва. Не разбирам много от тези неща, но след като температурите при нас са вече втора седмица под нулата (минимални и максимални), то няма друго обяснение за изчезването на снежната покривка... Студено беше в последните дни, облачно, с чести прелитащи снежинки, но снежната покривка все намалява. Аз си обснявам нещата така: Ако беше валяло достатъчно дъжд есента (да речем октомври-ноември) нямаше да има проблем. Липсата на валежи от дъжд през есенно-зимните месеци ни отнема снега сега, който предстощото затопляне и без това щеше да помрачи, но на по-къснен етап. И така: Въпреки ниските сутрешни и дневни температури в Монтана, сигурно и в други части на северна България, почвата, зажадяла за вода, бавно, но славно си пийва снежец под формата на вода и така от 25 см., вече сме с около 10-тина такива. С този пост искам да кажа, че колкото и сняг да вали, дори и без затопляне - снегът тази година няма шанс! Нека идва затоплнето, нека е пролет, нека всичко цъфне и завърже! Догодина ще очаквам истинска зима и дано есента е дъждовна, че да може ''белият'' да се задържи повечко и при затопляне, а не да се ''топи'' и при стойности денем около -3...

До година, драги ми Добри, само Господ знае ква зима ще има. Аз лично се надявам да е мека и топла.

Хем си криофил,хем искаш мека и топла зима. По-скоро си криофоб. Странник си ти....