Все повече косатки се появяват в Арктика с топенето на ледовете

Зачестилите съобщения от най-северните райони са знак, че страховитите косатки се адаптират към новите условия

Обратно в новината

Коментари - Все повече косатки се появяват в Арктика с топенето на ледовете | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ледовете се топят, пък през последната година площта на леденната покривка в Северното полукълбо се е увеличила с почти 1 000 000 квадратни километра

"Въпреки, че са отлични ловци и царе на океаните, не е известен случай на нападение на косатка над човек в открито море (такива има само от косатки в неволя - затворени и отглеждани с цел изследване)." Сещам се за един водолаз, фотграф, който искаше да заснеме косатки от много близо разстояние. Тогава майката на семейството костатки беше хванала морска котка и вместо да отиде отново да я даде на малките, тя се обърна я даде на водолаза, чакайки той да я вземе и изяде! Или мислеше водолаза за недохранен или го обърка с нейното малко! Все пак това е знак, че няма да ви нападнат, а нагостят!

мисля, че е нормално..Едно време слагаха косатките в семейството на китовете, но вече от много години ги слагат в семейството на делфините, а ние знаем какво е отношението на делфините към хората...Косатките са най-интелигентните млекопитаещи в моретата и океаните!!!