Предлагат за обсъждане закона за ограничаване изменението на климата

Проект на Закон за допълнение на Закон за ограничаване изменението на климата е публикуван на Портала за обществени консултации.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С една дума част от държавните пари ще се дават на кръг от наши предприятия, които замърсяват за да си плащат затова, че замърсяват. Който си е купил стар ТЕЦ на безценица, сега ще получава държавна помощ, т. Е нашите пари за да печели.

Докато се мисли как законите да се заобиколят и всички ние мислим за собственото си удобство "сега" вместо в малко по дългосрочен план , не мисля че има много смисъл от подобни закони. Мисля, че такива закони по скоро ще се използват за да се оказва натиск на върху някои. Има много което да се направи със сегашните технологии но докато пополизма властва по света ... нема как да стане а иначе е лесно. Ето за пример България. Има прекрасно планирана енергийна система така наречения "кръг" върху който в момента паразитират доста маймуни по клона и го плащат обикновените граждани. Хем се замърсява излишно хем се плаща повече. Да дадем за пример еко технологии който сами по себе си биха могли да се използват екологично, например фотоволтайците. На теория когато има нужда от допълнителна енергия се взима от "еко" източник например фотоволтайк и това е супер. На практика понеже фотоволтайците работят само когато има слънчево греене от тях де факто няма нужда защото интервала в който работят не съвпада с пиковото потребление. Какво още се случа, заради корупция, когато работят фотоволтайците цялата им енергия се изкупува на цена X5 и се спират базови мощности. Звучи добре нали ? Е да ама не тия базови мощности не точно спират ами минават в малко по специален режим, няма да го обяснявам в подробности но накрая като теглим чертата имаме една непотребна енергия от фотоволтайци изкупен на петорна цена , едни мощности които се спират пускат и в крайна сметка харчат пак толкова ресурс във вид на въглища (например и не се намaляват емисиите на co2) и тия мощности понеже не работят на оптимум се и амортизират доста докато се правят тия ганимации. аа да не забравя все пак плащаме и за тоя не произведен ток от базовите мощности. Какво точно е екологиното на фотоволтайците. Заради корупция в момента иначе екологични технологии замърсяват значително.