Ново масивно топене на ледовете в Гренландия само за седмица

Подобни събития могат да създадат обратни връзки, които стимулират по -нататъшното затопляне и топене на острова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Осем милиона тона сняг се стопили за ден. През май тази година са паднали 12 милиона тона сняг за ден, но това не го писаха по медиите. Защо ли? "Само разтопеното количество в сряда миналата седмица е достатъчно, за да покрие американския щат Флорида с 5 инча" Звучи страшно, а? Но не ви казват, че площта на Гренландия е над 12 пъти по-голяма от тази на Флорида...

Гледайте филми вижте преди 50-60 години какво движение бе по улиците и сега какво е.Глобалистите с пресни стоки от всички континенти в магазините,стоки от леката промишленост от далечна Азия,по 3 коли в тричленнни семейства....Просто неможе да излезе мърсотията извън Земята.Ледниците не само покачват нивото на океана а и променят състава на морската вода а от там и теченията.топли и студени.Те затова туриха и ковида да се позапре човечеството

На планетите от слънчевата с/ма се повишават от няколко години (без на тях да има живот). Учените не могат да дадат обяснение (или не искат) на този факт, и по ред разбираеми причини, що се отнася до земята, обясняват това с човешката дейност!

Топенето на ледове на Слънчака също има увеличение последния месец спрямо последното 9 месечие ! Тенденцията за покачване на ледотопенето ще се запази поне още 1 месец, когато плавно ще започне да спада! А сега - наздраве … и използвайте само 2 ледчета вместо 3 в питието си ! Бъдете съпричастни и отговорни към ледотопенето на планетата ни!

BP, успешно се справиха с диверсията на собствената си сонда в мексиканския залив! Всички тези псоледици, са от петрола, който продължава да се излива и спира течението в залива.

НАЙ МНОГО 20 ГОДИНИ ....И ЩЕ ЗАЖИВЕЕМ КАТО РИБИТЕ ....ПОД ВОДА ..

Да му мислят тези, които живеят на морското равнище:) Отсега си купете шнорхели, плавници и бутилки с кислород.

Изкупиха бутилните заради короната… и шнорхелите и маските за очи… пак сме прецакани! Сега малко по научному… Както знаем 2/3 от 1 айсберг е под водата. Освен това леда заема по-голям и Ем от количеството вода от което е съставен! Защо тогава все се говори за покачване на нивото заради разтопяване на ледниците - нивото трябва да спадне принципно … нивото би се вдигнало само от разтопяване на ледовете в планините , но не и от айсбергите!

Ами,лято е все пак -нормално е да се потя/топя/

Ами, интернет е все пак - нормално е да пише простотии...

Трябва да е в Гренландия, че само на войници си играят. И талибаните, ислямистите да идат, че ще заживеят скоро на 50 градуса

Така е, Гренландия на норвежки и датски значи зелена земя и техните прадеди са първите заселили тези земи. Къщите на датчаните изоставили Гренландия през 1450 година поради застудяването на климата още седят там непокътнати. Ескимосите се заселват много по-късно.

Няма глобално затопляне, те ви лъжат! Както и няма Ковид! Нали така? Само после да не ревете!:)

Този лед, дето се стопи сега, когато му е сезона, не замръзва ли отново, когато стане студено? А някой този процес следи ли го? Щото ако само се топеше, досега да се е стопил....

През последните години ледът се топи все по-бързо, като голяма част от него не се възстановява.

Не, не питаш, а внушаваш. Само че и ти живееш на тази планета и ще го ядеш същия, че и по-лош, защото освен тъп, най-вероятно си и беден. А бедните винагу духат повече.

да, кофти е, ще берем ядове със затоплянето, но все пак да добавим нещо - Гренландия се казва така, защото е била зелена земя, а не ледник. Тъй че за краткото съществуване на човечеството все пак там е било топло по някое време.

Имало е малко тревица покрай брега, но главно е наречена “зелена” за да се привлекат заселници. Пропагандата не е от вчера…

Не е точно това поради която острова се нарича Гренландия. Откривателите и са я нарекли така за да може авантюристите да се насочват към Greenland (Зелена земя от английски), а не към Iceland (Ледена земя), където условията за живот са по-благоприятни за живот.