Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд. Ще бъде топло, в низините - горещо, с температури от 31 до 36 градуса, в Северозападна България до около 37, 38.

Още преди полунощ от север за кратко атмосферата ще се лабилизира и  на места, главно в Северна България и около Стара планина ще прегърми и превали. Не са изключени локални градушки.

Утре ще бъде слънчево, с малко по-ниски температури, от 29 до 34 градуса. В следобедните часове  в планините на Югозападна и Южна България на места ще превали и прегърми.

В неделя ще бъде слънчево, сухо и  горещо, с максимални температури от 31 до 36 градуса.

В понеделник и вторник температурите ще бъдат от 30 до 35 градуса, а в следобедните часове на места в югозападните райони и в Стара планина е възможно да превали и прегърми.

В сряда и четвъртък ще бъде слънчево и горещо. През първия ден температурите ще са от 33 до 38, на места в западната част на Дунавската равнина - до 39 градуса, а в четвъртък ще бъде още по-горещо, с максимални температури от 36 до 42 градуса.

Температури около 40 градуса са по-високи с повече от 10  градуса от обичайните за месец юни и вероятно ще имаме и  температурни рекорди по места.

По-конкретни прогнози за горещините в средата на следващата седмица очаквайте в следващите дни.

Почивните дни ще бъдат подходящи за планински и морски туризъм.