По-високи от обичайните за месеца температури ни очакват от днес, но в някои дни времето ще бъде много ветровито.

Днес облачността ще бъде променлива, почти без валежи. Ще бъде доста ветровито, със силен, в Дунавската равнина - временно бурен вятър от запад-северозапад.

Жълт код за опасен вятър е обявен от НИМХ за днес за 15 области в северната и западна част на страната, както и Пазарджик и Пловдив.

През нощта облачността ще бъде променлива. Съвсем слаб сняг е възможно да превали на места в планините на запад. Ще духа до умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат от около минус 4 до плюс 1 градуса.

В съботния ден ще остане ветровито, с променлива облачност. Дневните температури ще са от 4 до 9 градуса.

В неделя ще бъде доста ветровито, като вятърът ще бъде умерен и силен в голяма част от страната, а в Дунавската равнина са възможни и бурни пориви. 

Минималните температури ще останат почти без промяна, а дневните ще се повишат и ще са от 7 до 12 градуса.

От запад на изток ще превали слаб дъжд и сняг, но валежите ще бъдат за кратко и само на отделни места, малко по-съществени само в североизточните райони и на места по Черноморието.

Минималните температури в понеделник ще са от минус 4 до плюс 2, а дневните от 6 до 11 в повечето места. Облачността от запад ще се увеличава и в следобедните часове ще бъде значителна. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб, от югозапад.

Във вторник вятърът ще бъде слаб, от запад  и северозапад. Минималните температури ще са от около минус 3 до плюс два,а дневните - от 6-7 на северозапад до 13-14 в югоизточните райони. Облачността ще бъде значителна, на места ще превали дъжд,а по-съществени валежи ще има в южните и югоизточни райони.

В сряда валежи ще има в Югоизточна България. Дневните температури слабо ще се понижат.