Все по-меко време ни очаква в следващите дни. Януари завършва без валежи, а такива ще има в някои райони на страната в началото на февруари.

До довечера остава ветровито, с променлива облачност и температури от 3 до 9 градуса.

През нощта облачността ще се увеличава, но ще остане без валежи. Минималните температури ще бъдат от минус 5 до нула градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

През деня утре ще има променлива облачност. Ще бъде ветровито, особено в Дунавската равнина, където вятърът от запад ще бъде временно силен.

Дневните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса.

В Западна и Централна Европа температурите слабо ще се повишат. Там ще остане на много места мъгливо или с ниска облачност, но почти без валежи. Слаби превалявания ще има само на места в централните райони на континента.

Сняг ще превалява на изток в Украйна и Русия.

На Балканите температурите ще продължат бавно да се повишават.

У нас в събота и неделя ще остане ветровито, с променлива облачност. Минималните температури в повечето места ще са от около минус 4 до плюс 1, а дневните в събота от 4 до 9, а в неделя от 8 до 13 градуса.

В понеделник денят ще започне със слънчево време, но след обяд облачността от запад ще се увеличава. Почти без валежи. Минималните температури ще бъдат около нулата, а дневните - от 4 до 9 градуса. Ще остане и доста ветровито, особено в низините.

Във вторник и сряда ще бъде облачно. Минималните температури ще са без промяна, а дневните - от около 6-7 до 13 градуса. На места, главно в южната половина на страната ще превали дъжд, в планините - и сняг.

Меко, според предварителните прогнози, остава времето и в средата на следващата седмица, с минимални стойности около нулата и дневни - до около и над 10 градуса.