Малко по-динамично, но предимно горещо остава времето още няколко дни.

Днес ще бъде горещо. В повечето места след обяд температурите ще достигнат 37 до около 40 градуса, но на места са възможни и по-високи с градус-два стойности.

НИМХ е обявил оранжев код за високи температури за цялата страна, без Смолянско и Черноморието.

Ще духа и до умерен вятър. В западните райони посоката му ще се ориентира от северозапад и запад, а на изток - от югоизток и юг. Облачността ще бъде променлива, а на места не са изключени краткотрайни валежи  с гръмотевици. 

Такива явления са най-вероятни около Стара планина и в североизточните райони. Те ще са с локален характер, но на места е възможно да са по-интензивни.

Утре ще бъде по-хладно. Tемпературите ще бъдат по-ниски от днешните с около десетина градуса и ще са в рамките на обичайните за периода - рядкост за последните седмици, главно в интервала от 29 до 35 градуса, малко по-виоки на места в крайните южни райони.

След обяд около планините и в централните части на Южна България ще има интензивни гръмотевични бури и локални градушки, а привечер такива явления ще има в източните и югоизточни райони.

В събота ще остане с по-поносими температури, от 30 до 35-36 градуса.

В неделя горещините се завръщат, с температури от 35 до около 39, а в понеделник от 35 до 40 градуса.

Понижение на температурите  ще започне във вторник, а в средата на седмицата, според предварителните прогнози, ни очакват по-ниски температури от 28 до 33 градуса.

Неустойчиво, с гръмотевични бури в някои райони на страната, ще бъде във вторник.