Макар горещините да се отдалечиха от близките до рекордните си стойности след понеделник, времето остава с над 6-8 градуса по-топло от обичайното. С кратка пауза това ще продължи още близо седмица.

Днес ще бъде слънчево и горещо, с максимални температури от 33 до 38 градуса, по морето до около 30.

В западните и централни райони ще духа слаб вятър от северозапад  и север-северозапад, а източно от приблизително линията Силистра-Ямбол - до умерен от изток. 

След обяд ще се развива купеста облачност и, макар само на отделни места над Стара планина и в североизточните райони, са възможни краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Утре отново ни очаква много горещ ден, с температури вероятно на 1-2 до 4 градуса от абсолютните рекорди за страната.

Денят ще започне с температури около и над 20 градуса, от 18 до 22-23. Ще се усили вятърът от запад, а в източните райони - от изток. Максималните температури ще са от 37 до около 42 градуса. Отново има опасност от горски и полски пожари. След обяд от запад облачността ще се увеличава и на места ще превали и прегърми.

Заради високите температури и голямата енергия в атмосферата ще има и локални гръмотевични бури и градушки, макар само  на отделни места. най-висока вероятност за такива явления има около Централна Стара планина.

В петък ще бъде значително по-хладно. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще се понижат с 10-12 градуса и ще бъдат само малко над обичайните, от около 30 до 35 градуса, в крайните южни райони малко по-високи. По високите западни полета, както и в София, най-вероятният интервал за максималните температури е до около 27-28 градуса.

След обяд и привечер над Западна и Южна, а привечер и преди полунощ и над източните райони на много места ще има гръмотевични бури, придружени със временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки.

В събота температурите ще останат комфортни, на фона на тези от изминалите дни - от около 30 до 35 градуса.

Ще има купеста облачност, но локални краткотрайни валежи са възможни само на места над източните райони. Ще духа слаб вятър от северната четвърт.

Кратката пауза на жегата свършва в неделя, когато максималните стойности отново ще бъдат от 33 до 38 градуса. Слънчево, без валежи.

В понеделник температурите след обяд ще достигнат 33 до около 38 градуса.

Според предварителните прогнози, от вторник докъм четвъртък предстои плавен спад с по около градус-два на ден и в средата на седмицата температурите ще са от около 30-31 до 35-36 градуса. 

Нестабилно време, с гръмотевични бури и локални градушки, по-силно изразени в източната половина на страната, ще има към сряда.