От днес и в следващите няколко дни времето ще бъде с по-близки до нормалните температури, а в събота ще бъде и по-хладно на някои места.

До края на деня ни очаква време с комфортни температури за месец юли, в рамките на 26 до около 32 градуса. В Западна България ще духа предимно слаб източен вятър, а в източната половина на страната вятърът ще бъде до умерен от север-североизток.

Около и след обяд ще се развива купеста облачност и  на места ще превали и прегърми.

До полунощ на места около планините и в източните райони все още има краткотрайни валежи. През втората половина на нощта превалявания и гръмотевици са възможни в Северозападна България. Минималните температури утре ще бъдат от 12 до 18 градуса, по морето до около 20.

През деня облачността ще бъде значителна, а на места в западната половина на страната ще превали и прегърми. Дневните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса. Ще духа до умерен вятър от североизток.

В Европа нова гореща вълна атакува западните части на континента.

Температурите в Испания и Португалия доближават 40 градуса, а дори в Лондон през деня ще достигат 30 градуса.

По-хладно и облачно, на места със слаби превалявания ще бъде в централните райони на континента, а на Балканите ще се радваме на комфортни температури до около 30, малко повече - в Южна Гърция.

В събота и неделя температурите в повечето места ще бъдат от около 25, по високите полета в събота - и по-ниски, до около 30 градуса. През първия ден на много места ще превали и прегърми, а в неделя - главно в североизточните райони и на места по Черноморието.

В понеделник и вторник температурите след обяд ще бъдат от 26 до 31 градуса. През първия ден ще бъде почти без валежи, а във вторник кратки превалявания и гръмотевици ще има на североизток и по Черноморието. Вятърът в понеделник ще бъде до умерен, от запад-северозапад, а вторник - от север-северозапад.

В сряда времето ще остане без съществена промяна, а от четвъртък, според предварителните прогнози, започва повишение на температурите от ден на ден и продължителен период с много горещо време. Очаквайте повече подробности за това в следващите дни.