В следващите дни ни очаква слабо и колебливо затопляне, но ще остане по-хладно от обичайното за април. Пълноценни пролетни температури може да очакваме едва в средата на следващата седмица.

Днес облачността ще бъде значителна, с по-съществени намаления след обяд над северните и западни части на страната, както и  в североизточните райони. Все още ще превалява на места над Южна България, а по-значителни валежи ще има около Родопите.

Ще духа слаб, по Черноморието - до умерен вятър от север-североизток.

Дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат от 5 до 11 градуса, за района на София до около 3-4 градуса.

През нощта облачността ще намалява до незначителна, в много райони и до ясно време. Ще бъде почти тихо и минималните температури ще са от около минус 3 до плюс 2 градуса.

На места в котловините и ниските части на равнините са възможни и малко по-ниски стойности.

През деня утре преди обяд ще бъде слънчево, но около и след пладне от югозапад облачността ще започне да се увеличава. Дневните температури ще се повишат още и ще бъдат от 10 до 15 градуса. В източните райони ще се появи слаб вятър от югозапад.

Привечер и през нощта срещу събота от югозапад ще започнат превалявания от дъжд.

В съботния ден облачността ще бъде значителна. Ще превалява дъжд, но валежите ще бъдат слаби или съвсем слаби в повечето райони, с изключение на планините. Минималните температури ще бъдат от 2 до 7, а дневните - от 11 до 16 градуса в Северна и част от Източна България и до около десет градуса на юг, където ще има повече облаци. Вятърът ще се ориентира от изток и североизток.

В неделя минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще бъдат от 8 до 13 градуса. Облачността ще бъде значителна, освен в крайните северни части на страната, където ще има повече слънце. Там и дневните температури ще са малко по-високи, до около 15 градуса.

В Южна България на места ще превалява слаб дъжд, по високите части на планините - сняг.

В понеделник минималните температури ще бъдат от около минус 3 до плюс 4 градуса. С умерен вятър от североизток ще нахлува по-студен въздух. Облачността ще бъде променлива, на север намаляваща до незначителна. Дневните температури ще са от 8 до 13 градуса.

Ниски за април, със слани и мраз (отрицателни минимални температури) ще остане времето и във вторник.

По-съществено затопляне и истински пролетни температури от около и над 20 градуса, според предварителните сценарии, се очакват едва към средата и втората половина на седмицата.