Днес ще бъде облачно. Започналите в Западна България превалявания от дъжд в следобедните часове ще обхванат по-голямата част от страната без Североизточна България.

В низините валежите ще са от дъжд, а в планините над 1000-1200 метра от сняг, като след обяд снежната граница ще слиза надолу и сняг ще превали и на места по високите западни полета.

Температурите след обяд ще бъдат от около 3-4 градуса по високите полета на запад до 14 в източните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от север и с него ще нахлува по-студен въздух.

През нощта ще остане предимно облачно, с превалявания от дъжд, над 500-600 метра от сняг. Сутринта валежите ще отслабват и утре до обяд ще спират в повечето места.

Минималните температури ще бъдат от около нула до 7 градуса, а дневните — от 5 до 12, по-ниски във високите котловини на запад. 

Ще духа умерен, в Северозападна България — временно силен вятър от запад-северозапад, в източните райони — слаб от север-северозапад.

Утре в Европа топло и слънчево или с незначителна облачност, ще бъде в западните части. Превалявания от дъжд ще има на места в централните райони, на Балканите и в Украйна, а слаб сняг, но при меко време, с температури около нулата ще има в централната част на Европейска Русия.

В четвъртък сутрин температурите ще са от минус 4, минус 5 на запад до плюс 3-4 в източните райони. Облачността над западната половина на страната ще намалее на места до слънчево време, а на изток ще остане значителна. Там ще духа до умерен северен вятър.

През деня стойностите на термометрите ще достигнат 7 до 12-13 градуса.

В петък ще бъде слънчево, сутрин - по-студено, с минимални температури от около минус 5, на места в котловините и малко по-ниски и дневни стойности от 7 до 13 градуса.

В събота ще бъде облачно, но почти без валежи. Минималните температури ще се повишат слабо, а дневните ще останат без промяна.

В неделя ще започнат нови валежи, в низините от дъжд, в планините - от сняг, като според предварителните прогнози количествата по този процес ще бъдат по-значителни от тези днес и утре.

Минималните температури в неделя ще останат без промяна, а дневните над западните райони ще се понижат.