След днешният хладен и облачен ден, от утре предстои затопляне.

Днес ще бъде предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността. Слаб дъжд ще превали в Северна България, а по-късно след обяд и преди полунощ - по Черноморието.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина все още до умерен вятър от запад  и югозапад. Дневните температури ще са от 17 до 22 градуса, за София около 16. 

През нощта облачността ще намалява и преди изгрев ще бъде ясно. Минималните температури ще са от 6 до 12 градуса. на места не е изключено да се образуват краткотрайни мъгли, които бързо ще се разсеят.

През деня ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад  и югозапад. Повече облаци ще има над крайните североизточни райони, но валежи са малко вероятни. Дневните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса - доста по-високи от днешните.

От неделя до вторник ще се установи много по-топло от обичайното за октомври време. Ще бъде слънчево или със средна и висока облачност и малка вероятност за валеж.

Температурите сутрин ще бъдат от 11 до около 17, а през деня от 26 до 31 градуса, на места в Източна България в понеделник - до около 33 градуса.

Ще духа слаб и умерен, в източните райони и северно от планините - временно силен вятър от югоизток и юг.

Топлото време ще се задържи до вторник, когато отначало в западните райони вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-хладен въздух.

По-късно през деня ще започнат и превалявания от дъжд.

Към средата на седмицата температурите ще се понижат и ще доближат обичайните за месеца.

Облачността ще бъде променлива, често значителна и  на места ще превали и прегърми.