По-хладното време ще се задържи няколко дни, но в края на седмицата предстои чувствително затопляне до около и над 30 градуса.

Днес ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. По-значителни валежи ще има на места в Западна и Южна България около и след обяд и в югоизточните райони по-късно привечер и в началото на нощта.

В Дунавската равнина ще духа умерен и силен западен вятър и в ниските и части ще остане почти без валежи, а облачността ще бъде разкъсана.

Дневните температури днес ще са от 17 до 23 градуса, в южните райони на места до 25.

Утре ще бъде ветровито, със значителна облачност, намаляваща по-съществено в Дунавската равнина, където западният вятър ще бъде силен. Почти без валежи или със слаби превалявания само на отделни места в планините.

Сутрин ще бъде хладно, с температури от 6 до 11 градуса, в местата с вятър до 12-13 градуса.

В четвъртък ще бъде облачно, на места отново ще превали дъжд, но предимно слабо и главно в планините и Северна България.

През деня температурите ще са от 16 до 22 градуса. Вятърът ще стихне и ще се ориентира от югозапад.

В петък ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, по-значителни преди обяд над северните райони. Минималните температури ще бъдат от 7 до 12, а дневните ще се повишат и ще достигнат 21 до 26 градуса.

През почивните дни повишението на температурите ще продължи и те ще достигнат 25 до 30 градуса в събота и до около 32 градуса в неделния ден. облачността ще бъде променлива, предимно средна  и висока, но почти без валежи.