В следващите дни ще остане горещо, но от събота до понеделник температурите ще се понижат с няколко градуса.

Днес през по-голямата част от деня ще бъде слънчево и горещо. Максималните температури ще бъдат от 35 до 39-40 градуса. За днес НИМХ е обявил жълт код за по-голямата част от страната, без няколко източни и планински области.

В следобедните часове и вечерта от северозапад на югоизток ще се развива купесто-дъждовна облачност и  на места ще превали и прегърми. Възможни са локални интензивни гръмотевични бури и градушки. До полунощ явленията ще отслабват и през втората половина на нощта ще стихват.

Сутринта утре температурите ще бъдат от 15 до 20 градуса, В съботния ден ще остане горещо, но с малко по-ниски температури от днешните, предимно от 31 до 36 градуса, в югозападните райони до около 38. Ще духа слаб вятър от северозапад.

Около и след обяд на много места в южните, североизточните и планинските райони ще превали и прегърми, като не са изключени локални градушки.

До полунощ срещу неделя явленията бързо ще стихват и през нощта ще бъде ясно. Минималните температури в неделя ще останат от 15 до 20 градуса, а дневните от 29 до 35 градуса. През деня ще се развива купеста облачност, но краткотрайни валежи ще има само около Родопите, а привечер на отделни места в Североизточна България.

В понеделник температурите сутрин ще останат без промяна. През деня ще бъде слънчево, с купеста облачност, но вероятността за кратки превалявания е малка.

Дневните температури ще са от около 30 до 35 градуса.

От вторник предстои ново повишение на температурите.