Днес над страната ще бъде предимно слънчево, с повече облаци над северните райони. Дневните температури ще са от 6 до 11 градуса.
В Дунавската равнина все още ще бъде ветровито, с умерен вятър от запад. От утре до четвъртък времето ще бъде предимно слънчево и много по-топло от обичайното за края на декември.

Минималните температури в повечето места ще бъдат от 2 до 7 градуса, като само в котловините, защитени от западен вятър ще бъдат малко по-ниски, до около нула градуса. Дневните ще са от 10 до 15, на места в Тракия и западната част на Дунавската равнина и до около 16-17.
Ще остане ветровито със слаб, в Дунавската равнина - умерен вятър от запад.

Промяна на времето ще настъпи в петък, когато до Балканите ще достигне по-студен въздух и свързана с него фронтална система.
Облачността ще се увеличи и над северозападните райони ще започнат слаби превалявания от дъжд и сняг. Температурите ще се понижават.

Динамично ще остане времето и в дните преди Нова година. vremeto.dir.bg ще ви информира за актуалните прогнози за времето около и в началото на Новата година в следващите дни, включително и през Коледните празници.