Сценарият, с когото ви запознахме преди преди 2 дни,   остава без съществена промяна. В следващите 72 часа конфликтът между субтропичната въздушна маса на юг от нас  и арктичния въздух, заел почти цяла Централна и Източна Европа ще продължи със слабо преместване на границата в двете посоки- на различна височина и с променлива инициатива на едната и другата страна.
Окончателното отблъскване на студения въздух и триумф на топлото пролетно време предстои в последните дни на седмицата, съответно месеца.

В следващите часове и утре облачността ще се увеличава от югозапад. Утре минималните температури ще са от минус 1, минус 2 в крайните североизточни райони до плюс 4-5 на запад. Около и след обяд ще започнат слаби превалявания от дъжд, на североизток - от слаб сняг. Дневните температури ще останат в широк интервал, подобно на днес: от 2-3 на североизток до 13-14 на югозапад. През нощта срещу вторник валежите ще се усилват. С различен интензитет и временни прекъсвания те ще продължат до петък след обяд  и привечер срещу събота.
Южно  от Балкана  преваляванията ще бъдат от дъжд през целия период, като в планините на Южна България снежната граница ще бъде в различни дни и периоди между 1000 и 1500-1700 метра.
Много интересна и сложна обстановка се очертава в крайните северни райони. Утре преваляванията северно от Балкана също ще са предимно от слаб дъжд, освен на североизток, където ще бъдат от сняг иили в смесена фаза. Във вторник по високите места на Северозападна България ще преминават от дъжд в смесена фаза - ще  се премесват със сняг. Дневните температури във вторник ще бъдат с подобно разпределение на тези днес и утре: от 1-3 градуса в крайдунавска Добруджа до около 12 на югозапад.
Пикът на студа и последният почти зимен ден за северните райони ще бъде в сряда. По поречието на Дунав ще превалява най-вероятно разнообразен тип валеж: дъжд и конвективни смесени форми(ледени зърна, леден дъжд, суграшица, дребен град), както и сняг. Снежна покривка, по наша преценка няма да се образува в ниските части на низините. Временна такава е възможна по високите места - Предбалкана и планините.
В четвъртък валежите ще продължат с прекъсвания, но снежната граница вече плавно ще започне да се вдига. Студеният въздух отначало неохотно, но неумолимо ще започне да остстъпва на североизток и север. Към Централна Европа според моделите ще се вклинява част от активизиралата се и задълбаваща Атлантическа циклонална долина и централната и западна част на антициклона, в чиято "опаковка" се намира арктичният въздух към момента, ще се разрушава. 
В петък с все по-дълги прекъсвания, преваляванията от запад на изток ще започнат да отслабват и спират, като навсякъде под 1300-1500 метра вече ще са от дъжд. Дневните температури ще са от 9 до 14, на юг до 16 градуса.
В събота  и  неделя, с всички уговорки за несигурността на прогнози в такава сложна обстановка за повече от 5 дни, сегашните сценарии сочат бързо затопляне в страната. На фона на променлива облачност и запад-югозападен въздушен пренос в неделя дневните температури навсякъде биха били около и над 20 градуса.
Предварителните очаквания са топлият период да продължи и първите няколко дни на месец април.