Десетки ски курорти в Европа остават затворени заради липсата на сняг

Опитните скиори тази година правят резервации в последния момент във френски курорти над 2000 метра

Обратно в новината

Коментари - Десетки ски курорти в Европа остават затворени заради липсата на сняг | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

lu4ka

Много моля, идиотът написал статията, да запомни, че се казва и пише ПирИнеи, а не Пиренеи. Благодаря!

Няма нищо. Важното е да викат слава уйкрайне.... и така.

Абе, има и една запетайка след идиота в твоето изречение.

лъжете в Алпите сме с приятели сняг има...и не само тук...

Абе, има и една запетайка след идиота в твоето изречение.

Има,таратанци,няма да лъжеш копелдак.Сняг в Австрия няма вече 2 месеца,освен на места над 2000 метра.

Да влизат в кръчмите и толкоз

да копаете високо-планински басейни и се преориентирайте да предлагате спа и wellness услуги. Мамка ви мързели, свърши ви бизнеса, който изцяло разчиташе на климата, това приключи. Да ви видим сега!

има нали...педраст

Да слагат слънчеви батерии навсякъде поне ток да произвеждат .

Яжте пасти бе

70% от снега в следващите 100 години? И проблемът е за ски курортите, сериозно? Това означава суша, абсолютна суша и криза с водоснабдяването.

Страхотна новина!

не ми пука

Търся тирове за превоз на сняг от Финландия за Австрия. При на с сняг до колене. И евтино го продавам на Австрииците само тирове да на

като цяло така ще е от тук нататък! Да му мислят зимните курорти! Особенно тука в БГ! Където изпозастроиха хотели за над 1000000 туриста за през зимата! Инак липсата на сняг засяга главно земеделците и хората които зависят от снега за да им се напълнят водоизточниците! Другото не е притеснително!!!

Милиарди кубически метри природен газ изтече в атмосферата при взривяването на северните потоци, това е сега резултата.

Руснаците продават ама в рубли

мене снек ми не требува

Всяка снежинка, стотинка.

няма да лапат парици,кефффф

Това е забавление за богати.

Да оди да прави сняг белким го вземат в Европата

Му ние в Канада постоянно караме на заледени писти, но европейските гейчета си натъртват дупенцата като не е пухкав снега.

Разкарай се оттука бе, педераст гаден!

lu4ka

В това изречение “идиотът” не е обръщение.

И за това ще се окажат виновни кравешките пръдни и яденето на боб, да видиш ти , сиф и дд лекичко ще си извадят от ръкава коза с глобалното затопляне и ще ни завръщат в каменната ера

Интересно как и с какво се е радикализирала човешката дейност,че в в само за няколко години причини глобалното затопляне или просто това са последствията от дългогодишното затопляне, просто мантрата на глобалистите, която ще ни наложи да ядем скакалци и че е основание за депопулацията на човечеството, и ако като потърсиш във всезнащото гугле информация за хаарп и кемтрейлс все ще ги определят като конспирации, разбирай Засрами се ,как вярваш на конспирации и ти се налага да вярвам в налаганото от рупорите на дд

Това, че някой като малък и млад е учил и се е трудил и сега изкарва пари и кара ски, ти какво завиждаш? Нали се радва като бягаше в 8-ми клас от час по математика и беше голям тарикат, сега, било спорт за богати

Данък сняг ?

Къде Мануел Ноер успя да си счупи крака?!? , че вкара и Байерн в разходи..да му търси заместник!

Глупости,миналата година имаше много сняг в цяла Европа,на места до над 3 метра! Просто тази година снегът и зимата отидоха в Северна Америка,затова сега в Европа е топло,когато се затопли в Северна Америка,тук ще дойде зимата отново...

Това е написано от човек, който никога не е стъпвал в Банско. Оръдия по пистите бол. Вода бол. Но температурите са високи и не може да се прави изкуствен сняг. Пък и не е нужно. Матрияла си се напива и без сняг.

Също означава че планетата не може да поддържа 10 милярда човека а 3 милярда, нешо което отдавна казвам

Западните курорти са затворени заради високите цени и икономиите на енергия, а не заради липсата на сняг. Никой не иска да плаща скъпо за да стои на студено. Путин им еба мамата. У нас цените са ниски, икономии не се правят благодарение на руските реактори в АЕЦ Козлодуй, пиячката е евтина и курортите се пукат по шевовете въпреки, че няма сняг. Свободни места по хотелите почти няма. А в добрите хотели отдавна всичко е заето до април.

"В Австрия от началото на ноември по ски пистите са загинали 13 души заради необичайно топлото време, твърде малкото сняг и несигурните скиори." Не са им обезопасени пистите за тва гинат като кучета. И на Пампорово снегът е малко, при това изкуствен, но загинали пияници няма, въпреки че по пистите е гмеж голям. Цветелина Бориславова задели пари, пребори се с еколозите и обеззопаси пистите. Ако някой пукне, ще пукне като куче от пиянство а не заради изкуствения сняг.

" Или по-ниска скорост на влековете, тъй като няма дълги опашки. Една минута повече чакане за скиорите гарантират 20% по-малко енергия за съоръжението." От техническа гледна точка това твърдение е колосална глупост. Преместване на едно тяло от една точка до друга при по ниска скорост се изразходва повече енергия. Загубите са по големи та за това. Има си формула. Журналята физиката за нищо я нямат. Те едва ли са и чували че има такава наука физика.

ТОПЛА ЗИМА .... ДАНО НЕ Е СУХО ЛЯТО .... ЧЕ РЕКИТЕ В ЕВРОПА ЩЕ ПРЕСЪХНАТ И НЯМА ДА ИМА ПАПО :))

ГЛУПОСТИ .... ИМАХМЕ В ДЕТРОЙТА 10 ДНИ КОГАТО ПАДНА ТЕМПЕРАТУРАТА ДО -35 ГРАДУСА. .... НО ПАДНА 10 СМ СНЯГ , КОЙТО ВЕЧЕ СЕ СТОПИ .... И СЕГА Е ОКОЛО НУЛАТА ...МНОГО НЕОБИЧАЙНА ГОДИНА

Че плюскат елда и просо. Като през зредните векове. Рахат бъди. По лошото е, че Путин им спря газа на гейовете. И сега се пържат в собствения си сос.

В българските курорти хотелиери, кръчмари и проститутки смучат парите на балъците европейци като прахосмукачки. Курви и кръчмари изнемогват. Нямат време да се наспят. Много работа.

Верно ли бе??? Вече колата с под 200 нема да я карам.

Lu4ka тъпако, пише се ПирЕнеи. Не бъркай Пиренеите с Пирин, галфон.

Ако караш от София до Бургас с 90км/ч разходът е един. Ако изминеш същото разстояние с 40км/ч разходът е друг. Над 100км/ч голямо влияние върху разхода оказва въздушното съпротивление и за това се повишава. При влековете това не важи. Там скоростите са много малки и въздушното съпротивление на тиквеника не е от съществено значение.

Те краварите ще ви внесат и сняг. Както ви внасят , газ, болести, коки и ОРЪЖИЕ. Само им смучете кочана редовно.

Що се вайкате бе, Окрайна нямали сняг за бартер ? Сняг за гаубицици и танкетки ?

Е и? Жизнено необходимо ли е да ходиш на хотел, когато не ти се харчат пари?

А ти като си толкова богат какво се пенявиш на “бедните” а не се караш Бунтлито с наслада? ;-).

Ските са измислен "спорт" за претенциозни пе..ли. Който, разбира от пързаляне и купон кара шейна или прост найлон.. но до 10 годишна възраст.

Предлагам да им дадем Цеко Минев , да им покаже да се работи. Тъкмо докато обиколи всички курорти, ще минат 2-30 години. Да разберем и ние колко е гадно бе него. А може и екс бойковица т.е. Цветелина да му прави компания.