Емисиите от 3.5 жители на САЩ убиват средно по един човек на Земята

Има огромни различия в емисиите, генерирани от потреблението на хората в различни страни по света

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Автора си заслужи копейките

И как точно въглеродният двуакис убива в концентрациите, в който е в атмосферата ни? Замърсяването- да, то убива, но въглердоният двуокис сам по себе си не е пряка причина за заболявания.

такива като писачите на тази "статия" са си убити по природа

В САЩ са започнали отдавна да мислят по въпроса, а Китай си пита ушите. Тази статия няма да спечели Пулицър.

Истината е че големите икономики си правят каквото поискат. Плашат със санкции и всевъзможни методи. Никой нищо не може да им направи или дори каже. Така е било и още повече ще бъде! Купуваш и целуваш ръка. Това единственото отношение което търпят.

За жалост, се забелязва впечатляващо изпростяване на българите:-(( Статията няма предвид отделените ''емисии. от организмите на американците, а има предвид безобразното тяхно потребление пораждащо вредни емисии, което е в пъти над която и да е друга страна. А крякащите за емисиите отделени от индустрията в Китай, нека се сетят, че почти 1/3 от тези вредни емисии, са всъщност за производство на американски компании(като изработен продукт и печалба)и 1/2 от тези произведени продукти(със съответните емисии за производството им) отива за употреба в САЩ, като така се начислява на американците. Така че, китайската индустрия е слаба ракия в отделянето на вредни емисии в сравнение със Щатите

По голяма глупост не бях чувал Стегни се ве пич ... В щатите е далеч по подредено и организирано в емисии от европа Това е фалшива провокативна статия демонизираща американците ...

Не позна, имаш още 2 опита на разположение.

Сащ трябва да се унищожи, вредна е във всички аспекти.

на комунистите които държат този сайт че реално китай е най- големият замърсител, в щатите емисиите са далеч по- ниски. Благодаря.

Много по-интересно е за емисиите на Китай.

С военния си бюджет за 3 години САЩ могат да спасят земята. Кой го интересува обаче Земята, важното е кой ще е я владее. Даже и да е останало парче пепел от нея, господарите на земната империя искат да са във Вашингтон.

Ако не е армията на САЩ, отдавна да ни владеят изроди, като руснаците или китайците.

Ех, какви са лоши американците! Но защо не пишеш на китайците или руснаците да спасят света, като се откажат от своите военни разходи?

Оправят с най-големите замърсители като Шеврон, Тексако, Енрон и подобни бълващи CO2 корпорации и тогава да ми говорят как един човек можел да убие друг с пръдн*та си. Абсолютни глупости и платени стъкмистики са това и това се знае и от малките деца. Всички "зелени сделки" и подобни треторазрядни пропаганди са пак за да може едни чичковци от богати да станат още по-богати и накрая да хвърлят вината ПАК върху бедните и първите да изплуват чисти от тинята, която сами са забъркали. Айде молим, не сме толкова прости за колкото ни имате... :)

Пълни , ама пълни глупости са това. Само 3% от територията на Америка е урбанизирана. Направете си извода колко опасно е “замърсяването”.

Това няма никакво значение. Важна е консумацията средно на американец. А тя е , че те с около 350 мил. население консумират 50 % от световния ресурс. Т.е. някъде по света дими нещо и мърси за да консумира тлъст американски биологичен боклук в САЩ.

Тея "емисии" включват ли и хвърлянето на бомби? Щото иначе не виждам друг начин да е възможно хД

Аман от плиткоумна пропаганда. Убивали, ама всъщност щели били да убият, ако изобщо несбъдващите се прогнози на затоплистите някога се сбъднат. А без въглероден двуокис растенията не могат да виреят, благодарение на увеличения въглероден двуокис в атмосферата добивите в селското стопанство са се качили в пъти. Жертвите от студено време глобално са около 10 пъти повече от жертвите от горещини -- покачване на температурата с градус-два всъщност би довело до по-малко жертви, а не до повече.

я да сметнат колко китаеца убиват по 1 човек на земята че тогава цифрата ще е покъртителна

Става въпрос за консумация, не за производство.

убийството си е убийство - едните произвеждат, другите консумират :)

Какво убийство, какви пет лева. Всичко, освен заглавието в статията е в бъдеще несбъдващо се време.

Китай изпревари САЩ по замърсяване, но са над 4 пъти повече население. И са по-дребни и разходват малко.

Срещата в Давос - в действие. Пропаганда тоже.