Обезлесяването на Амазония е равно по площ с размерите на Испания

2003 година се оказва най-неблагоприятната, с регистрирано обезлесяване в размер на 49 240 квадратни километра

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Навсякъде са едни и същи изроди и тука изсекоха горите над селото ни , в които като деца прекарвахме летата си, които са били засадени от бабите и дядовците ни и от родителите ни. ..Това е най- голямото престъпление на човечеството - тоталното унищожение на затворената ни екосистема ...Ние сме като в един аквариум, като се изсереш , ще си го пиеш, ядеш и мирощишеш и ти и тия около тебе....

И кого ще лъжете? Кажете направо колко пари искате да изсмучете! Ако случайно някой не знае - това там са джунгли. И проблемаът не е в "обезлесяването", а точно в обратното - разчистената земя докато се обърнеш и пак се е покрила с растителност. И да, не се опитвайте да обясните, че новата разстителност не са 100 годишни дървета - разстителността си е разстителност - новопораснала или 100 годишна - винаги отделя кислород и поглуъща въглероден двуокис.

Слабоумен мръсен лайнар

когато такива рецурси и природни дадености са в ръцете на такива държави и общества

Ами като на власт е Борсонаро един популист и очевиден расист, няма как резултата да е друг. Само дето целият свят страда. Тук световната общност трябва да се намеси и всеки който е гласувал за Борсонаро, Тръмп, Джонсон или Борисов, да не може да се ползва от каквито и да е социални програми, придобивки, пенсиони фондове и т.н. Трябва да се сложи край на толерантноста към идиоти. Всеки има право на свободен избор, но да си носи и последствията от него.

сред които многобройни аборигенски племена Да не се бъркате с Австралия

Тия морски пожари са най-оасни, ще знаеш!

Морските пожари са виновни! Вервайте ми! Ама горските пожари как изсушават морето ако знаеш... Трябва да се напише статия по въпроса!

Това е важна новина, за съжаление много лоша! Нарастването на населението в световен мащаб ще ни докара големи беди.

То затова СЗО-то остави вируса да се разпростре.