Възможно ли е да задържим глобалното затопляне под 2 градуса?

Според виден климатолог, задържането на повишението на температурата под 1.5 градуса вече е невъзможно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

голям бизнес направихме с глобалното затопляне

Фотосинтезата е биохимичен процес, при който с помощта на слънчевата светлина въглеродният диоксид се преобразува в органични съединения.[1] В най-разпространения вариант на процеса в синтеза участва вода, синтезират се захариди и като остатъчен продукт се отделя кислород. Фотосинтезиращите организми – растения, алги и много бактерии, могат сами да синтезират необходимите им хранителни вещества и се наричат фотоавтотрофи. Фотосинтезата играе важна роля в глобалната екология на Земята – освен че поддържа нивото на кислород в атмосферата, почти всички организми (изключение са само слабо разпространените хемоавтотрофи) зависят пряко или непряко от нея, за да си набавят енергия.[2] Фотосинтезата е източник не само на енергия, но и на въглерода в органичните съединения, образуващи телата на организмите. Около 100 милиарда тона атмосферен въглерод годишно се превръщат чрез фотосинтезата в биомаса.[3]

С ЛЪЖИТЕ платените псевдоучени, като с парите си купуват вили на бреговете на океана - искат на първа линия непременно. Купуват и острови за почивка с 1-2 метра над морското равнище и строят супер лукс вили. Баламурниците да плащат.

Не и ако плановете на Природата са за 4 градуса...

Само ако всички използват публичният транспорт, училища, болници. Особено богатите 10% от населението. И по- малко месо!

Забравяш много важен момент - трябва дас е намали пръцкането поне наполовиа. Особено в разните коментари.

всеки чиято телесна температура е по вискока от 35 градуса , затопля климата и задължително требва да му се удвоят данъците ....

Ще се повиши с много повече от 2 градуса. Към край на ледникова епоха сме. Въглеродния двуокис бил много? Ами той е 0,035% от въздуха който дишаме. И си е толкова от много време. Затова учените и политиците говорят за увеличението му в проценти. Увеличил се е 30%, 40%, ами така изглежда много. А всъщност от 0,035% е станал 0,04%. Да не забравяме че растенията поемат въглероден диоксид и отделят кислород при фотосинтезата. Та отиваме към затопляне, но човека влияе по малко отколкото тежестта на въшка върху слон влияе на скоростта му при тичане. С течение на много години ледът ще се стопи, нивото на океаните ще се повиши с доста метри, много крайбрежни градове ще се отзоват под водата. Случвало се е стотици пъти в историята на планетата ни, ще се случва пак. Мамутите в Сибир не са яли сняг, за да станат огромни. Целта е едни огромни суми да се разпределят в посока от бедните и слабите към богатите и силните. Писаха в началото за 16 трилиона $, почти колкото е дългът на Щатите. Те естествено не подписаха споразумението за климата, но сигурно чрез ООН ще контролират парите. Та в края на краищата както обикновено става дума за пари. Но ако не се обвърже с човека, няма ка да се вземат парите.

Брей, че ти пък откъде знаеш какво е било на планетата птреди хиляди години? Всеки ден излизат нови и нови ,,научни доказателства..."И се чудиш на кого да вярваш. Който не може да се присоби...загива...

"Земята нимава през топли и студени фази" - да , но в рамките на стотици хиляди години, а не в рамките на 100 години съпроводено с масово заличаване на животиснки видове, които не могат да се адаптора към промените и окисляването на океаните абсорбиращи прекомерното количество CO2 от атмосферата. Хора без елементарни познания по климатология и физика се изказват по темата с най-малоумните и елементарни аргументи.

Цитирам ви по памет Балзак от книгата -,,Падение и възход на куртизанките"......Историята се развива 1819...1830г. Та ...той пише.....,,Лятото на 1819 г беше толкова горещо в Париж, че ...яйце да опържиш на земята.....А парижани едва дишаха...Починаха доста хора от тази жега....." Че питам аз....Нямало е климатолози,и всякакви зелени, червени и ...термометри..., а е имало май смяна на циклите , защото планетата постоянно се променя....Да. Хората също сме виновни и срещу природата не се рита.какво да правим ли?Засаждане на дървета-милиони дървета.Това е. Технческият прогрес може да помогне, а може и ....да ни изтрие от Земята...Именно това не бива да допускаме.Само от всички зависи, а не от шибаните партии....

Абсолютно не. Хората са алчни, както и техните ръководители. Светът се управлява от щатски корпорации, Китайски заемодатели, Руски мутимилиардери, разни други подобни и подвалстните им изурпаторчета и диктаторчета. В този маймунски гювеч няма човечност и все по-зле ще става.

Кажи какво предлагаш!

ТОТАЛНО да си почистя градината от безогледно разплодилите се двуногите зомбита!

Да не се унищожават горите и повече залесяване!

много сме, силни сме! но окей, всеки се прекланя пред майка си. Аз се прекланям пред Природата, защото дори майка ми е нейно чадо. въпрос на взаимен респект. не на насилие от зелените талибани, по призвание и педофили...

Тука агитка тъпите сипе глупости от YouTube. Мале мале колко са начетени тия смешковци. Климатични цикли, въглероден двуокис...какви други думи научихте глупаци? Като Ви запари под гъзо, както става в Перник ще Ви видим какви ще ги дрънкате. То си идва. България ще е от първите обезлюдени места и не остава много.

Комунистите не харесват такива факти! Те искат да бъркат все по-дълбоко в джоба на създаващите и работещите!

Де ги работещите зомбита?

До момента няма кьораво научно доказателство за човешка причина в промените на климата,каквито и да са те! Аман от манипулатори, заплатени от финансовата олигархия с цел допълнителен контрол върху икономиката и безмозъчното население!

Доказателствата не доказват самите себе си, те са неодушевени познавателни единици. Все пак хора ги създават и "доказват" чрез тях.

Няма глобално затопляне! Винаги Земята е преминавала през определени периоди на повишаване и на понижаване на температурите. Това е съвсем нормално. Останалото са спекулации с измислено глобално затопляне. В момента в Пакистан от 100 г. насам вали сняг. Да не би в Пакистан да е започнал ледников период, докато на Земята има глобално затопляне????

Тъпичко. Това, че Земята уж минавала през някакви цикли не означава, че топлата фаза на цикъла отсъства изобщо. В противен случай какво се рециклира?

Глобално затопляне има,но то не е провокирано от хората,четете книги! Каквото и да прави човек,Глобално затопляне ще си има,такова е имало и преди човека,такова ще има и за в бъдеще! Новините ви манипулират,че човека можело да направи нещо,ами не може,целта е трилиони долари печалби,а не борба с климатичните промени!

Не било провокирано от хората, а тоя, дето твърди че е така, провокира като баш като едно заблудено човече. Ти да не би да не си човек, кой тука се е разкрещял?

виден климатолг... ахахаха :-) експерт деменк по врачуване. Познават долу горе, колкото циганките, които гледат на ръка, но ни струват много пъти повече.

Хубаво е този тесногръд "учен" да ни обясни как ще съществуват зелените растения, като премахнем въглеродния диоксид от атмосферата - защото им е жизнено необходим, за да съществуват - а пък произвеждания от тях кислород ни е жизнено необходим на нас... Ама за да се сетиш за това, си требе акъл, не тапия.

Въглеродният двуокис не е неутрален към произхода си. Въглеродният двуокис, произвеждан по естествен начин, е част от цикъла в екосистемата. Произведените от човека изкуствени замърсители обаче се абсорбират и неутрализират по съвсем друг и адски енергоемък начин.

PEYTSCH

Следва да очакваме след 2-3 години ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА ЗАДЪРЖИМ ПОВИШЕНИЕТО НА ТЕМПЕРАТУРАТА ПОД 3 ГРАДУСА....После под 4 и т.н.

PEYTSCH

Такъв въпрос си задавали пътешествениците в казана на людоедите...

От колко години има статистика и на колко години е Земята, та видните климатолози (лапачи) решават, че има глобално затопляне? Аре, дайте ся и Грета шашавото, та да е пълно удоволствието!

Аз не мога да разберем какво се е затоплило като сметките ми за парно са по високи с 50 процента от миналата година.Според мен вървим към глобално застудяване ако някой не вярва да се обърне към топлофикацийте .

Ами значи са ти вдигнали цената на парното бе, саше, то не е само до развъртане на крана...

Няма отърване. Всички държави в света се стремят към икономичиски растеж. Това покозва, че ще има повече парникови газове.

аааа как така да не можело?! не може то така!!! ето ви и мастер плана: още двеста-триста парижки конференции, няколко хиляди нАучни симпозиума, още толкова конференции на климатолози, още няколко броя грети, тотално гласуване само за зелените талибани и всичко ще си дойде по местата без да си мърдаме и малкия пръст... :-)))

5 години ще четем "ще можем ли да задържим глобалното затопляне под 3 градуса ?"

Абе щом стигнахме до там че децата да не ходят на училище в знак на протест, смятайте колко сме зле...

Консултираите се по въпроса със Светиня му ,т. е. със Слънцето да не си мислите,че става въпрос за Баце.

Неолиберастки словоблудства и соросоидна еквилибристика с цел корпорациите да намажат още кинти от разни еко, био и нам ко ню ейдж изгъзици за сметка на гоите.

Хаха именно "корпорациите" и големият бизнес са против еко мерките глупако, защото това им бърка в джоба.

Един модерен шаман иска стадото да се подчинява!!!