Веганството не е начинът, ако искате да спасите климата

Оказва се, че някои продукти на жизнените процеси на говедата са определящи за поддържането на целостта, структурата и плодородието на почвите

Обратно в новината

Коментари - Веганството не е начинът, ако искате да спасите климата | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Образование му е майката ама за това се иска малко желание и усилие а очевидно веганите са си откровено дебилчета . Понеже е рано сутрин и ме мързи да обяснявам ще дам отговор на веганите защо не са прави Силаж Разберете какво е и защо го давам като пример, не се иска много мозък за да схванеш връзката.

...не се хаби да драскаш. Чети, ограмоти се, после се изхождай дебилно самият ти.

Без коментар

"Не забравяйте: за да бъде произведена вашата соя, чия, царевица или прочее модерни веган-храни, се изискват огромни площи и химикали" Баси и тъпото изказване ( изакване ) без капчица мозък ! Ако аз съм веган и ми трябва , да кажем , 1 декар площ , за да си произвеждам соята, киноата и другите модерни вегански продукти и да се нахраня с това, то за същото потребление но на животински продукти ще са необходими 5-7 декара !!!

Че си тъп тъп си А колко това подлежи на изясняване

Аз

Откак е изобретил земеделието, човекът интензивно затъпява. Веганите са крайния продукт на този регрес. Засега.

... ти си това - щом не правиш разлкка между земеделие и скотовъдство!

Днес бях на разходка из гората. И аз подпомогнах за плодородието на почвата. И оня израз> На тез поляни дето Вие сега пасете аз отдавна съм с.ал.

В екосистемата на островите липсват Кумчо Вълчо и Баба Меца. Любопитно ми е, някъде другаде в Европа, кой ще си позволи да пусне "свободно пасящи крави, прасета и овце", без да има чобанин и кучета. А че има полза от изпражненията на добитъка - това е така.

Най-после една балансирана оценка, която ме навежда на мисълта, че проблемите пред планетата ни не са месото, или емисиите, ами просто броят на хората и техния начин на живот. Ако всеки сам си гледа крава и прасе и на земята няма повече от 1 милярд, няма с нищо да пречим на природата.

Ще помогне грамотността на населението. МилИард се пише, определителен член се слага на подлог, пред второ "и" се пише запетая.

Благодаря за корекциите, но не мисля, че те ще допринесат за по-добра връзка с природата.

Да живеем съобразно природните закони, които са божествени и съвършени.

Споко, бъдещето е в насекомите. Те са с най-добро КПД. Ще хрускаме шишове с панирани хлебарки. :)

населението на земята да е в пъти по-малобройно.

ИЛИ КАНИБАЛИ :))

Мдам, съгласен съм за веганите. Джендърството също не е начин да спасиш човечеството...

Що, намалява популацията, другите два начина са епидемиите и войните, но в състояние на непрекъснати войни населението на Афганистан се е увеличило 3 пъти, може би затова те са и най-голямата група имигранти, защото страната не може да ги изхрани.

Не им се сърдете. Веганите просто са неуки и заблудени хора. Лошото, е че наистина трябва да се върнем към традиционното земеделие, но то не е рентабилно. Ако ти си едно тарикатче и можеш да изкараш 1 милион от една нива, ще си кротнеш ли производтството да ти докарва по 10 000?

Човешкият мозък е еволюирал благодрение на животинския протеин и аминокиселини. НАУЧНО доказан факт! Спирайки техния прием, простичко казано, започвате да оглупявате.

Как си ги представяш ти научните доказателство без фалсификационен потенциал? Я прочети едноименната методологична препоръка на Карл Попър за фалсификционизма при научните хипотези! Оглупял си от много ядене на пържоли, защото от тях се дебелее и имунитетът ти пада. На всичкото отгоре те подтикват да ги съпровождаш с пиене на алкохол. а не съм виждал човек да е поумнял от алкохола, напротив.

Да, но не споменават колко е вредно месото за организма на човека. Човекът НЕ Е създаден да усвоява месо, и сума болести са причинени от месото. И преди някой месояден да тръгне да ме оборва, по-добре да се образова.

глупости не е създаден! зъбите ни са пригодени точно за късане на месо, не за дъвчене на трева!

Идиот...имаш само 8 резци и една камара кътници !!! А ся сам си отговори защо е така !

Пълен веган съм вече 4 години. Всъщност вече и аз не знам какво правя и защо....

Веганите дали знаят, че соята, царевицата, лещата и много други растителни храни са 100% ГМО?

Вегани - глупости. Някога им викаха вегетарианци и никой не им обръщаше внимание . сега не само , че много ги афишират , ами напират да дават акъл на всички останали. Не отива на добре този свят!

познавам човек който участваше в протестите за климата, но в същото време лети по няколко пъти годишни до другия край на света за кеф. Лицемерие на н-та степен

Хората стават вегани, защото са принудени от обстоятелствата. Вече няма чисти храни, всичко е индустриално, хормонално и ГМО замърсено, даже и в селата. Специално месото и млякото, са най-податливи на такива замърсявания.

Всъщност най-замърсени са произведените по интензивни методи растителни храни. Бедна ти е фантазията за каква химия иде реч. Не бъркай веганството с консумацията на органични храни.

Прав е, разбира се, дай си сметка колко пъти повече енергия хаби организмът за обработката на хормоналните им меса, яйца, млека. Освен това растителната храна можеш лесно сам да си я произведеш в двора, с животинската не е така, защото смеските, които ще купуваш, пак са химии и ГМО.

преди 70 години са пръскали с препарата ДДТ. Всички били много доволни, докато се разбрало,че води до рак. Забранили са го. Но полуразпада на препарата е 50 (ПЕТДЕСЕТ) години. Смятай колко още от него има в почвата и колко е БИО това дето се сади там.

Стига се облъчвали мозъците на хората с лъжи! Има древна китайска поговорка: "Няма вредни и полезни храни! Има вредни и полезни КОЛИЧЕСТВА!"

Колкото повече вегетарианци ядат боб, толкова повече метан ще се отделя.

Аз пък си мислех че като стана трансджендър веган и приема мигранти в сърцето си - ще спася климата. Добре че сте вие да ми отворите очите.

Няма връщане назад, каквито и облъчвания да правят - все повече хора ще стават вегетарианци и вегани.

Прав(а) сте, обаче говедовъдите и феновете им няма да Ви разберат.

извода от думите ти е, че населението на планетата затъпява, вместо да поумнява. Тъжно е, но всеки си носи глава на раменете и не може да се сърди на никой за собствените си решения. Само да вметна, че стар Веган - няма !

Ти още малко и ще почнеш да ме убеждаваш, че когато човечеството установило, че повече не канибалства, изведнъж се затъжило колко много затъпява. Стига глупости, за в бъдеще ще оцелява само онзи, който се научи всякак да пести енергия и да олекотява телата си. Сатвична храна - това е бъдещето. Храна, базирана на раджас и тамас, както казват йогите, ще възпроизвежд цивилизовани диваци.