Вижте как затоплянето кара арктическите езера да "кипят" (видео)

Мнозина от вас знаят, че метанът представлява сериозна допълнителна потенциална опасност за засилване на парниковия ефект, а тук можете да видите как на практика става това

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво пише в уикипедия: ...Въглеродът има няколко алотропни форми, от които най-известните са графит, диамант и аморфен въглерод....Всички алотропни форми са ТВЪРДИ вещества при нормални условия... Не знам как изтича този твърд въглерод.

Уникален превод - вечна замръзналост ...

Ти може да не знаеш, ама новият Гогов знае!

При размразяване на вечно замръзналият горен слой в сибир, цяла арктика и сибир ще се превърне в едно голямо блато. Непроходимо за всичко-пътищата ще потънат, както и ЖП линиите. Жилищните сгради, които са издигнати над земята на свай за да не затоплят повърхността също ще потънат. А отделяният в атмосферата огромно количество метан от разамразената земя ще превърне цял сибир и арктика в отровно, опасно място за живеене.

Не в въглерод... метан е .. и не е само там а и под океана. Ако сте гледали малко стари Съветски филми знаете, че тези мехурчета могат да горят. А защо мислите че Русия е богата на газови находища ?

То пък там е много гъсто населено и ще стане съвсем ненаселено..

Леко объркване - не било въглерод, а метан (въглеводород) и въглероден диоксид. Метанът между другото има доста по-силен парников ефект от въглеродния диоксид. Май ще се отглеждат портокали в Тюмен и Нунавут...

Доста не логично разсъждение. Отвори някоя-друга книжка и прочети какво е станало, след като ледниците / и вечно замръзналите части от Средна и Северна Европа/ са се оттеглили на север. Същото ще стане и със Сибир. Редица авторитетни учени вече публикуваха статии, че от т.н. "глобално затопляне", което всъщност е най-нормална циклична промяна на климата на Земята / защото в Калифорния, например вече някоко години температурите са по-ниски от нормалните/ най-голяма "полза" ще има именно Русия, защото ще се образуват нови, огромни и плодотворни площи, което ще доведе до възможност за производство на плодове и зеленчуци и развитие на селското стопанство.

И КОЙ ИЗОТОП на въглерода е изплувал от водътъ

то затова богати западняци купуват острови с височина 1-2 метра в океаните и строят луксозни курорти - сигурно са неграмотни и не четат лъжите за глобалното затопляне и климатичните промени на супер мошениците на планетата Земя.

Тези мехурчета излизат неконтролирано от хиляди квадратни километри и в случая не са никакви богати газови находища а отрова за всичко живо в района. Руската кочина се превръща в газова камера за екзекуции...

Питай римския елит с яките вили в Помпей :)) МНоого ме кефят конспиративни умници като теб. Завиждам ти за света, в който живееш. Ощипи си лявото ухо и плюй три пъти през рамо!:)

Цикличност в природата, ледникови периоди, топли периоди и разни такива. Ние сме много отскоро на планетата и не можем да твърдим нищо. Дори нещо да се е случило преди миг от 70000 години ние нищо не знаем за него.