Затопля ли се светът по-бързо от очакваното?

Температурите трябва да надвишават референтната стойност от 2C в продължение на месеци и години, преди учените да я сметнат за нарушена

Обратно в новината

Коментари - Затопля ли се светът по-бързо от очакваното? | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЯМА такова чудо - "глобално затопляне", има цикличност в климата на нашата планета. Сега се в края на ледников период, и бавно завръщане към нормалността на темературите на Земята. В Европа е имало лъвове, жирафи, антилопи, гепарди и леопарди. Само допреди 2000 години, живота на елинистичната цивилизация - Елада, наследена от Рим, не са познавали балтоните и дебелите обувки. Какви са били тогава температурите в Европа и какви са днес ....

глобалното затопляне. Галено щипе бузките пак. Де е на двора стария пън глобчо затрупа всичко навън.

тиквите на зеленясалите климатични джихадисти глобалисти. Градусите на планетата са с 1 отгоре на най-хладното за последните 10 000 години и с 3 под най-горещото за същия период, което е било доста преди индустриалната революция и твърдите горива, които климатичните терористи обявяват за основна причина за температурата йм. По Темза в днешен Лондон е имало лъвове и хипопотами. А CO2 е жизнено важен за живота на Земята.

Гледам през прозореца, как се сипе снега и треперя от ужас, заради глобалното затопляне.

""Макар че темпът на затопляне изглежда се е ускорил през последните десетилетия, той все още не е надхвърлил последователно диапазона на възможните температури, които учените са очаквали от климатичните модели.", смятат учените. " Тия луди ли са? МОДЕЛИТЕ НА ЗАТОПЛИСТИТЕ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПРЕДВИЖДАТ ЗАТОПЛЯНЕ В ПЪТИ НАД РЕГИСТРИРАНОТО ОТ НАСА. Не просто темпът на затопляне не е надхвърлил, а всъщност е далеч под лъжливите им прогнози. И затоплистите отдавна трябва да си признаят проблема. НАСА официално казва, че от 90те насам ПОЛЯРНИЯТ ЛЕД НАРАСТВА, а според затоплистите трябваше досега да се е стопил напълно. Градовете по крайбрежията- Ню Йорк, Лондон, отдавна трябваше да са под вода. 70те вълната е "ледникова епоха" и глобално застудяване. Така и не се получава нищо, но до началото на 80те плашат с това. 80те са киселинни дъждове, които ще избият целия живот, и озонова дупка. Озоновата дупка се затвори, още сме живи. От 90те насам дъвката е с глобано затопляне, което ще ни избие до години- около 2000, около 2015, около 2020, около 2025 и т.н. Борихме аерозоли, сега борим СО2. При това СО2 е в най-ниската си концентрация в атмосферата, откакто има живот на планетата. Този същият "отровен газ" е малко над минимума да няма живот, защото растенията се хранят с него. При двойни на сегашните концентрации е доказано, че растенията растат бая по-буйно. И как борим СО2? Унищожаваме растения, за да тупваме фотоволтаици и перки, та съвсем да пречим на природата да рециклира СО2.

Сам не зная, да се смея ли, да плача ли. Като изчете човек статията и му става ясно, че "експертите" сами си казват "Бем ли го?!" И това само по себе си показва, колко разбиране имаме относно климата. Единствените, които са абсолютно сигурни са невежите. Странно, всички в групата на екоистериците са абсолютно сигурни.

Трябва да бъдат разчеквани с коне по площадите на Европа! Преди това да се случи ще продължава агонията на населението и неговото обедняване!

Това е серкозен знак към всички хора,за да НЕ предприемат рискови начинания.Ипотеки,лизинги,големи потребителски кредити.Мисля,че корона кризата и последвалата "ваксинация" беше хубав урок за това кой и срещу кои се противопоставя.

Нали преди време казаха, че Земята навлиза в нов ледников период ! Какво затопляне.

колко е продължителността на 1 ледников период знаеш ли ?

През седемдесетте години на миналия век "дъвката" е била именно тази -- тъй като е имало осезаемо застудяване от 60-те години докъм края на седемдесетте, тогава са плашели народонаселението с "настъпващ нов ледников период". Не щеш ли, позатоплило се, и сменили палачинката -- "глобално затопляне" и тинтири-минтири. Ако след 5 години се врътне климата пак към по-студено, тия пак ще се обърнат като фурнаджийски лопати, и защо не, щом има дебили да им вярват безрезервно, вместо да се поинтересуват какви са ги дрънкали преди...

Явно и ти си от тъпите, които отричат всичко което не се е случило вчера или днес. И с четенето и намирането на информация явно си скаран > за да те улесня ето малко информация от уикипедия: В глациологията ледниковата епоха предполага наличието на обширни ледени покривки в северното и южното полукълбо . [3] Според това определение Земята се намира в междуледников период — холоцен . Очаква се количеството антропогенни парникови газове, изхвърлени в океаните и атмосферата на Земята, да забави следващия ледников период, който иначе би започнал след около 50 000 години, с между 100 000 и 500 000 години. Или ти си мислеше че като са го говорили през седемдесетте и вече щеше да има Мамути по полетата на България ?

Пешо, първо си провери какво е писано от климатолозите през 70те. Да, тогава говорят за ледникова епоха в рамките на десетина години напред във времето! Всички медии го дъвчат това докъм средата на 80те, точно както сега дъвчат за глобално затопляне.

Ти да не мислиш че периодите почват и спират рязко ?

Поглеждам през прозореца и виждам, в северното полукълбо се охлажда, а в южното - затопля.

На екватора каква е обстановката?

На екватора маймуните са по дърветата и люпят банани. Добре че дойде демокрацията, та и ние да опитаме бананите. Сега се опитват да ни направят и на маймуни.