Облачността над страната днес ще бъде променлива, в западните и югозападни райони е възможно да превали слаб дъжд. Дневните температури ще бъдат от 5 градуса в северозападните райони до 11-12 на юг.

През нощта ще има значителна облачност, а температурите ще бъдат над обичайните за средата на зимата и  ще са положителни - от 1 до 6 градуса. През деня ще остане с променлива, по-значителна в южните райони, облачност. Почти без валежи. Дневните температури ще се повишат още малко и ще са от 8 до 13-14 градуса.

До събота времето ще остане близко до рекордно топлото за януари, с положителни нощни температури в по-голямата част от страната - от минус 2, минус 1 до плюс 4-5 градуса. В ниските части на низините в някои  дни ще има предиобедни мъгли и там са възможни температури, по-ниски с 1-2 градуса от посочените.

Дневните температури също ще са високи за най-студените климатично дни на годината: от 7-8  до 13-15 градуса, по-ниски към средата на седмицата в местата с мъгли.

Най-топло ще бъде в петък, когато на много места температурите ще се повишат до над 15-16 градуса, включително в Дунавската равнина, където ще се появи западен и северозападен вятър и мъглите ще се разсеят.

В последните 1-2 дни вятърът ще се ориентира от север-северозапад и температурите ще се понижат с няколко градуса.