Предстои няколко дневен период с по-хладно и неустойчиво време.

До края на деня над източната половина на страната и по-голямата част от Южна България ще бъде слънчево или с купеста облачност, но почти без валежи.

Неустойчиво, с краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще бъде над централните западни и северозападните райони. 

Дневните температури ще са от 27 до 33 градуса. В Източна България ще духа до умерен вятър от изток, който вечерта ще се ориентира от север и ще отслабне.

През нощта явленията временно ще стихват. Утре със слаб, временно умерен северен вятър ще прониква малко по-хладен въздух и температурите след обяд няма да превишат 25 до 32 градуса. Краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, ще има над Западна и Югозападна България, а на изток и в ниските части на Дунавската равнина явленията са по-малко вероятни.

В петък температурите на изток слабо ще се повишат и в страната ще бъдат от 24 на запад до 32 на места на изток. Валежи с гръмотевици ще има над крайните западни райони.

В събота нестабилно ще бъде над цялата страна, а дневните температури ще бъдат от 24, 25 по високите полета до около 33 в източните райони.

В неделя температурите ще останат без съществена промяна. Неустойчиво ще бъде над цялата страна, а в отделни райони около Стара планина и централните части на страната ще има интензивни валежи и гръмотевични бури с градушки.

В понеделник температурите ще бъдат от 27 до 33 градуса. Отново ще има места с краткотрайни валежи и гръмотевици, но не толкова интензивни, колкото в неделя: главно около планините и в крайните източни райони на страната.

Постепенно стабилизиране на атмосферата и повишение на температурите, според предварителните прогнози, ще започне във вторник.