За пореден път в следващите дни времето в източната и западната части на страната ще бъде различно.

Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но до края на деня краткотрайни превалявания ще има само на места в планините на Западна България.

През нощта повече облаци ще има над западните райони на страната. Преди полунощ в Северозападна България, а до сутринта и на места в западната половина на страната и в централните северни райони е възможно да превали и прегърми.

В източните райони ще духа слаб, до умерен вятър от югоизток.

Минималните температури утре ще са от 14 до 19 градуса, по морето до около 22.

Утре над западната половина на страната ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. В източните райони ще остане почти без валежи. Температурите ще бъдат от 30 до 35 на изток и с няколко градуса по-ниски над Западна България. В източните райони ще духа умерени временно силен вятър от югоизток-изток.

В неделя ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но превалявания и гръмотевици ще има само над планините на Западна България и в централните западни райони. В Софийско също е възможно да превали и прегърми.

На изток ще остане ветровито, с до умерен източен вятър. Температурите ще се понижат слабо и ще бъдат от 27 до 32 градуса, в местата с превалявания на запад и югозапад с градус-два по-ниски.

В понеделник ще бъде слънчево, с купести облаци, но малка вероятност за валежи, само на отделни места в планините на запад. Температурите в повечето места сутрин ще са от 12 до 17 градуса, а максималните стойности ще са от 28 до 33 градуса. Ще духа слаб източен вятър.