През следващите дни времето ще бъде динамично.

Днес ще бъде облачно, само на изолирани места е възможно да превали слаб дъжд. В западната половина на Дунавската равнина ще духа слаб западен, а в югоизточните райони - до умерен югозападен и южен вятър. Температурите ще с а в широки граници: от 10 градуса на запад до 18-19 градуса в крайните югоизточни райони.

През нощта ще бъде облачно, на отделни места с превалявания от слаб дъжд. По-значителни ще са валежите в Югоизточна България.

Вятърът ще се ориентира от североизток и ще бъде слаб.

Минималните температури утре ще бъдат от нула до 2 градуса по високите западни полета, 3-5 в Дунавската равнина и до 8-9 градуса на югоизток.

През деня облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания в Дунавската равнина и югозападните райони. Дъжд ще превалява преди обяд в източните и югоизточни райони, но впоследствие валежите и там ще спират, освен по Южното Черноморие. Дневните температури ще бъдат от 3 до 8-9 градуса.

В неделя облачността ще бъде променлива, увеличаваща се от запад. Минималните температури ще останат от около 1 до 7 градуса в повечето места, а дневните ще се повишат и ще са от 9 до 14 градуса.

По-високи ще са те на изток, където вятърът ще се ориентира от юг.

Привечер над северозападните райони ще превали слаб дъжд.

В понеделник минималните температури ще бъдат от 3-4 до 10 градуса, по-високи на изток.

През деня облачността ще бъде значителна, а дъжд ще превалява на места над западните и южни райони. Дневните температури ще бъдат от 6-9 градуса в западните райони до 10-15 на изток.

Нова динамична валежна обстановка ни очаква във вторник. Ще превалява дъжд, който по високите полета и западната част на Предбалкана временно ще преминава в сняг. Повече подробности относно вида на валежите във вторник очаквайте в следващите дни. Температурите през деня тогава ще са от около 1-2 градуса по високите полета до 14 в източните райони.

В сряда сутрин все още ще превалява над югоизточните райони, но след обяд и там валежите ще спрат. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 4, а дневните - от 6 до 11 градуса. В ниските части на низините ще има мъгли и ниски облаци. Там дневните стойности ще останат по-ниски.

В четвъртък минималните температури съвсем слабо ще се повишат, а дневните ще останат без промяна. Ще има значителна облачност, на места в низините - и мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от изток.