Днес ни очаква още един ден с октомврийски температури в началото на юни.

Ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд. В по-голямата част от страната валежите ще бъдат слаби, а по-съществени ще са те в североизточните райони.

Дневните температури ще бъдат от около 12 до 19 градуса. Ще духа слаб вятър от северозапад, в Източна България - от север.

През нощта облачността ще остане значителна и на места все още ще превалява слабо. По-съществени валежи ще има в крайните североизточни райони. В Източна България ще духа до умерен западен вятър, но в западната половина на страната той ще стихва. 

Минималните температури утре сутрин ще са от 6 до 11 градуса. 

През деня облачността ще бъде по-често значителна, но ще има и разкъсвания. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад. 

Около планините и в източните райони на места ще превали слабо.

 Максималните температури ще бъдат от 17 до 23 градуса. 

В централните части на континента утре температурите остават малко под обичайните за периода, но ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Превалявания ще има само на места по западните брегове на континента и на Балканите. Най-топло ще бъде в Мадрид, с температури около 30 градуса.

В четвъртък остава сравнително хладно, но температурите в низините ще се повишат слабо и ще достигнат 23 до 25 градуса. По-хладно, със стойности до около 20 или малко по-ниски, ще бъде в североизточните райони и високите полета.

Облачността ще бъде променлив, до значителна, а слаби превалявания ще има само на отделни места в планините и по Черноморието. Ще продължи да духа слаб вятър, предимно от север и северозапад.

В петък минималните температури ще са от 9 до 14, а дневните - от около 20 по високите полета и на североизток до 25, 26 градуса в Тракия и западната част на Дунавската равнина.

Ще има места с краткотрайни превалявания, които няма да бъдат значителни.

В събота минималните стойности ще бъдат от 9 до 13, а дневните температури от 22 до 27 градуса. На места, предимно в централните райони, ще превали и прегърми.

В неделя атмосферата около планините ще бъде неустойчива. Там ще се развива купеста облачност и около и след обяд на много места ще превали и прегърми. В низините тези явления ще са на по-малко места. Дневните температури ще се повишат още малко и ще достигнат обичаяйните за началото на месец юни стойности: от около 22, 23 до 28 градуса.