Не се вижда скорошен край на неустойчивото време в страната. То ще се задържи такова поне в рамките на следващите 6-7 дни - до средата на следващата седмица.

Днес ще бъде неустойчиво, с краткотрайни превалявания  и гръмотевици около и след обяд над западната половина от страната и около планините. Отново ще превали и прегърми и в Софийско. По-късно след обяд и привечер най-интензивни явления от този тип ще има в централните части на страната.

Температурите ще са от 26 до 31 градуса, на места на североизток до 32, 33 градуса.

Тази нощ, както и снощи, ако се намирате в централната или западна част на страната, със сигурност ще виждате на хоризонта или в мястото, на което сте, светкавици, гръмотевици или дъжд, макар и краткотраен. 

Явленията ще отслабват, но няма да стихват напълно в западната половина на страната. Минималните температури ще бъдат от около 12 до 17 градуса. 

Утре атмосферата ще бъде много неустойчива и още преди обяд над западната половина на страната и около планините ще се образува мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Около и след обяд гръмотевични бури, поройни дъждове и градушки ще има над почти цялата страна. Привечер тези процеси ще отслабват и спират над западните райони. 

В Западна България дневните температури ще бъдат малко по-ниски от днешните - от около 21-23 градуса по високите котловини до 26, 27 градуса. На изток ще бъде по-топло с температури до около 30 градуса. 

В следващите дни времето ще остане неустойчиво, макар и не чак толкова, колкото утре.

В Европа също не е кой знае колко по-топло в по-голямата и част. На хубаво, топло и дори горещо време ще се радват в Украйна и Русия. Там ще бъде слънчево, а температурите през деня ще бъдат до 32, 33 градуса - стойности, близки до рекордните за тези места.

Нестабилно ще остане времето в петък и събота, но ще има и места с по-малко превалявания, главно в низините. Температурите сутрин ще останат без съществена промяна, а след обяд ще бъдат от 24 до 29 градуса най-често, на места до около 30.

По-неустойчиво, с мощни гръмотевични бури и локални градушки, ще бъде времето в неделя и от понеделник до сряда включително.

Дневните температури ще бъдат най-често от 26 до 30, 31, по-ниски в местата с интензивни валежи и гръмотевични бури.