Дъжд и градушки паднаха на много места в страната.

Минути след 18 часа в Стара Загора се посипаха ледени късове с големината на грахово зърно. Градушката продължи около пет минути, а след това се изсипа пороен дъжд, придружен с гръмотевици. Kъм момента няма сигнали за нанесени щети или наводнени участъци.

Силна градушка удари габровското село Карали, а дребна, но интензивна градушка падна около 16 ч. в района на селата Раховци, Стойчовци до района на Дряновския манастир. Обилният дъжд в късния следобед, премесен с ледени късове, е продължил около 20-ина минути.

На места по пътното платно има ледена покривка с дебелина няколко сантиметра, което е предпоставка за пътнотранспортни произшествие. Органите на МВР призовават за шофиране със съобразена с пътните условия скорост с цел недопускане на инциденти.

На телефон 112 до момента не са поствали сигнали за материални щети, пострадали и бедстващи хора, съобщиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Градушка падна и в района на Искърското дефиле, както и в Пазарджик и Асеновград.

Ледени късове покриха село Карабунар.

Мощна буря имаше и в Червен бряг. В Северозападна България на много места валя проливен дъжд. 

Проливен дъжд, придружен с гръмотевици, се изля и в центъра на Ямбол тази вечер. Временно беше затруднено движението по улици в ниските части на града, където канализационната мрежа не успя да поеме огромното количество вода.

За кратко са се образували задръствания на автомобили. Постъпили са и единични сигнали за наводнени мазета и сутеренни помещения. След 21:00 часа ситуацията се е нормализирала.

В сряда и четвъртък времето у нас ще остане дъждовно. Към края на седмицата синоптиците от НИМХ прогнозират постепенно затопляне и по-високи температури.