Днес облачността над страната ще бъде променлива, над западната половина от страната след обяд - значителна. там ще превали краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици.

Северно от планините и в Източна България ще духа силен и временно бурен южен вятър.

В часовете около полунощ и преди изгрев, превалявания ще има над Източна България. Там на места също е възможно да прегърми.

След временно отслабване на вятъра, утре той отново ще се ориентира от югозапад и ще се усилва.

Сутрин ще бъде топло за това време на годината, а през деня термометрите ще показват стойности от 20 до 25 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето и в средата на седмицата. В по-голямата част на страната минималните стойности ще бъдат около 10 градуса - по-високи от обичайното за ноември, със средна и висока облачност, почти без валежи.

В крайните северозападни райони облачността ще бъде по-ниска и плътна и там са възможни слаби превалявания. Максималните температури ще са от 19 до 24 градуса, малко по-ниски на северозапад. В по-голямата част от страната ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт, а в северозападните райони - от северозапад.

В петък на места в страната ще превали, според сегашните преценки - предимно слабо. Температурите през последните 2-3 дни на седмицата слабо ще се понижат, с до 2-3 градуса, но ще останат значително над обичайните за средата на ноември.