В Ростов на Дон, където играят Уругвай и Саудитска Арабия времето ще бъде горещо, с дневни  температури от 33 до 35 градуса и минимални 21-22 градуса.

Вероятно подобно време ще подпомогне футболистите на Саудитска Арабия, за които 35 градуса са приятен хлад. В момента в родината им температурите плътно доближават, а на места достигат 50 градуса по Целзий.

За разлика от Ростов, в Казан, където се срещат футболистите на Иран и Испания, днес непосредствено преди мача ще премине активен студен атмосферен фронт и температурите ще бъдат от около 20 до 23 градуса. Очакват се проливен дъжд и силен вятър.

До началото на мача руските синоптици очакват дъждът да е спрял вече, но вятърът все още ще бъде умерен до силен.

В Москва играят отборите на Португалия  и  Мароко. Градът и стадион "Лужники" днес са в тила на атлантически циклон. Облачността е променлива, ветровито и по-хладно е от предишните дни.

По време на мача са възможни слаби краткотрайни превалявания, а температурата в началото му ще бъде около 23 градуса, а към края - около 20, 21 градуса.

В следващите дни в Москва ще бъде сухо, без валежи, със слаб вятър, а температурите ще се повишат с няколко градуса до комфортните 25, 27 градуса.