Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, по-значителна в планините и източните райони. На места в Североизточна България и планините на юг е възможно да превали краткотраен дъжд.

Температурите ще бъдат малко по-ниски от тези в края на миналата седмица  и ще са от 17 до 21 градуса. В Източна България ще духа слаб вятър от изток.

През нощта в Северна и Западна България ще бъде ясно, а повече облаци ще има в югоизточните райони. Без валежи. Минималните температури утре ще бъдат от 4 до 9 градуса.

Утре преди и около обяд облачността ще бъде незначителна, но  в следобедните часове около планините ще има купеста облачност и  на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат от 19 до 24, на места 25 градуса. В североизточните райони ще духа до умерен вятър от югоизток.

В сряда атмосферата ще бъде по-неустойчива над западната половина на страната. Сутринта минималните температури ще са от 7 до 12 градуса, а дневните - от 20 до 26 градуса. Облачността над централните и западни райони ще бъде значителна около и след обяд  и  там на много места ще превали и прегърми.

В четвъртък ще бъде неустойчиво над почти цялата страна. Минималните температури ще останат без промяна, от 8 до 13 градуса, а дневните - от 20 до 24 в повечето места. Преди обяд ще има слънчеви часове, но в следобедните часове отново на много места в цялата страна 

Минималните температури ще останат без съществена промяна и в петък, а дневните ще бъдат от около 20 до 24 градуса. Краткотрайни валежи с гръмотевици са възможни около и след обяд над по-голямата част от страната.

В събота и неделя, според предварителните прогнози,  ще настъпи частична стабилизация на атмосферата, но все още ще има райони с краткотрайни превалявания, предимно около и след обяд. 

През първия ден по-голяма вероятност за краткотрайни валежи има по Черноморието и около планините на Западна България, а в неделя - в планините и на места в източните райони.

Температурите през деня ще останат от 20 до 24, 25 градуса.