До края на деня днес ще остане облачно и хладно, с температури след обяд от 10 до 15 градуса, само в крайните южни райони до 18-20.  По-слабо и на по-малко места ще продължи да превалява дъжд, като по-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област, където ще са придружени от гръмотевици.

Ще духа слаб вятър от североизток.

През нощта ще бъде облачно. Слаби превалявания ще има на отделни места в южните райони и около Източния Балкан. В източната половина на страната ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури сутрин ще са от 6 до 11 градуса.

През деня над по-голямата част от страната ще бъде със значителна облачност, с по-съществени разкъсвания и намаления над северните райони. Слаби краткотрайни превалявания ще има само на отделни места. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Ще бъде хладно за май месец, с температури предимно от 13 до 19 градуса, по високите котловини на запад и югозапад по-ниски, до около 12 градуса.

На континента топло, слънчево, на много места с летни температури, остава времето в западните и централни райони.

Хладно, неустойчиво, по места с превалявания ще бъде на Балканите, включително и в гръцката столица, която утре няма да бъде най-топлото място на континента, отстъпвайки тази титла на Мадрид и Лисабон.

През нощта срещу събота ще има променлива облачност, почти без валежи. В източните и югоизточните райони ще духа до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще са от 5 до 10 градуса.

В събота облачността ще намалява до незначителна, а само на изолирани места в планините е възможно да превали слабо. Дневните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса.

В неделя отново ще бъде неустойчиво, с развитие на купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще превали и прегърми. Минималните температури ще бъдат от 8 до 13, по-ниски по високите полета на запад, а дневните ще достигнат 19 до 25 градуса.

В понеделник минималните температури ще са без промяна, а дневните ще се понижат слабо и ще бъдат от 17 до 22 градуса. Облачността ще бъде променлива, а краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има около обяд над югозападната половина на страната.

Във вторник и сряда частично неустойчиво ще бъде времето в западните и югозападни райони около планините. Там около и след обяд ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, не са изключени и локални градушки. 

В района на столицата също има вероятност за краткотрайни превалявания и гръмотевици. В ниските части на Дунавската равнина и Източна България вероятността за превалявания е малка, според сегашните сценарии. Въпреки това, следете актуалните ни прогнози в следващите дни, за по-голяма конкретика.