До края на деня днес времето ще остане ветровито и хладно. Преваляванията ще спират и на изток, освен в крайните североизточни райони и на места по Черноморието. По-хладно, с температури от около 11-13 в североизточните райони до 19 в западната част на Дунавската равнина и Тракия.

През нощта облачността над западните, впоследствие и над централните райони ще намалява до ясно време. Повече облаци ще има на изток, а в Добруджа и по Черноморието все още ще превалява слабо. В Дунавската равнина и Тракия ще духа умерен западен вятър.

Минималните температури ще бъдат в широки граници: от 3-4 градуса по високите котловини на запад, 8-11 в низините, до 13-14 градуса по морския бряг. По високите полета на запад не са изключени слаби слани.

През деня утре ще бъде слънчево над по-голямата част от страната. Значителна ще се задържи облачността в Североизточна България и по Черноморието, където все още на места преди обяд ще превали слабо. Там преваляванията ще спират в часовете около обяд. Максималните температури ще бъдат от 16 до около 22 градуса, малко по-ниски на североизток.

Над по-голямата част от континента е хладно, с есенни температури. Дъжд превалява на Британските острови и около Черно море. По-топло е на Пиринеите, а у нас, на Балканите, макар че температурите се понижиха значително, също е по-топло, отколкото в по-голямата част от Западна и Северна Европа.

В сряда вятърът ще стихне и минималните температури сутрин ще бъдат от около 3 до 9 градуса, по-високи по морския бряг. Сутрин на места около водните басейни ще се образуват мъгли.

През деня ще бъде слънчево, почти тихо, със средна и висока облачност над Северна България. Дневните температури ще достигнат 17 до около 22 градуса.

В четвъртък облачността ще бъде променлива, над по-голямата част от страната - средна  и висока, до вечерта без валежи. Минималните температури ще са от 7 до 13 градуса, а дневните ще се повишат по-чувствително и ще са от 21 до 26 градуса. В източните райони ще се появи слаб вятър от югоизток. 

Привечер срещу петък от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и в крайните западни и северозападни райони ще превали дъжд.

В дните до края на седмицата времето над централните и източни части на страната ще бъде топло, с променлива облачност и температури около и над 25 градуса.

На запад ще бъде по-хладно, с дневни стойности около 20 градуса, по-често облачно и с прекъсвания ще превалява дъжд, в някои райони възможно и с гръмотевици.