Температурен рекорд бе отчетен в Хасково днес, съобщиха за БТА дежурните от местната хидрометереологична обсерватория. В 14:45 часа следобед стойностите на живака са стигнали 35,7 градуса.

Досега най-топло е било времето на този ден през 1987 година, когато термометърът е показал 34,8 градуса. Има обаче вероятност температурата да се вдигне още до следващото измерване в 18 часа, уточниха от обсерваторията. 

Температурата в Търговище днес достигна 33,8 градуса. Въпреки топлото време, с което ще се запомни първият учебен ден през тази година, температурен рекорд не е отчетен. Това каза Красимира Стойчева - ръководител на Метеорологичната обсерватория в града.

Според справка на специалисти, най-топло през септември в Търговищко е било през 1994 година - 34,7 градуса. Максималната температура за месеца пък е 37,1 градуса, отчетени на 17 септември 1968 г.

Най-студено през деветия месец на годината в региона е било през 1977 година, когато са регистрирани минус 2 градуса.

Стойчева допълни, че утре жителите и гостите на Търговище ще се радват също на топло време, с температури дори с 2-3 градуса по-високи от днешните.