Повече от 17 000 души са евакуирани от зоната на наводненията в лагери за временно настаняване в южния индийски щат Тамил Наду, който беше засегнат от проливни дъждове, заяви пред репортери заместник-ръководителят на местната администрация Шив Дас Мина, предаде ТАСС.

"Досега сме създали 160 лагера за оказване на помощ и около 17 000 души са настанени в тези лагери. На хората са доставени около 34 000 пакета с храна, но сега не можем да достигнем до някои села, тъй като нивото на водата все още не е спаднало", цитира НДТВ думите на служителя.

Той добави, че около 1300 души, включително от военноморските и военновъздушните сили, Националните сили за реагиране при бедствия участват в операциите по оказване на помощ и евакуация. Властите използват девет хеликоптера, за да доставят 13,5 тона хуманитарна помощ в отдалечените засегнати райони.

Междувременно проливните дъждове в Тамил Наду продължават с пълна сила.

Животът в засегнатите райони е парализиран, пътищата са наводнени, транспортът не функционира и всички учебни заведения, както държавни, така и частни, са затворени.