Днес около и след обяд над Западна България ще има по-значителна купеста облачност и  на места ще превали и прегърми. По-съществени краткотрайни валежи са възможни около Централна Стара планина. Ще бъде почти тихо, със слаб северозападен вятър само над североизточната част от страната.

През нощта ще има променлива облачност. Само на отделни места е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. След полунощ ще се появи и усили вятър от северозапад, който в началото на деня в Дунавската равнина ще бъде умерен и временно силен.

Температурите сутринта ще са от 7 до 12 градуса.

През деня облачността ще бъде по-често незначителна. Повече купести облаци ще има над планините и само там на отделни места е възможен слаб краткотраен дъжд. Слаби краткотрайни валежи ще има и по Северното Черноморие.

Вятърът от запад ще бъде слаб до умерен.

Дневните температури ще останат от 20 до около 25 градуса.  

В Европа топло и предимно слънчево е по Средиземноморието, а хладно, с превалявания от дъжд — в западните и източните райони.

В петък минималните температури ще са от 8 до 13, а дневните от 23 до 28 градуса. В северните райони ще бъде слънчево, а в Южна България ще има висока облачност. Почти без валежи.

В събота от северозапад ще проникне по-хладен въздух и температурите ще се понижат, достигайки интервала от 19 до 24 градуса. Малко по-ниски дневни стойности ще има в североизточните райони и високите западни полета.

Облачността ще бъде променлива, след обяд намаляваща до незначителна. Главно в сутрешните часове на отделни места в Северна България е възможно да превали съвсем слаб краткотраен дъжд.

Без съществена промяна ще остане времето в неделния ден.