Утре ни очаква слънчево време. Повече облаци ще има преди обяд и над крайните южни райони, като в Родопите е възможно да превали слаб краткотраен дъжд.

Сутрин минималните температури ще бъдат от 6 до 12 градуса, а максималните ще достигнат 17 до 22 градуса.

Вятърът от североизток ще отслабва и спира,

В петък ще остане слънчево или с незначителна облачност. Минималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат от 4 до 9 градуса, а по най-високите затворени котловини не са изключени слаби слани.

Дневните ще се повишат с градус-два и ще са от 18 до 23 градуса.

В събота вятърът временно ще се ориентира от северозапад  и облачността ще се увеличава.

Температурите ще се повишат и през деня ще бъдат от 21 до 27 градуса. След обяд и привечер от север ще започнат превалявания, които през нощта ще обхванат цялата страна.

В неделя ще бъде по-хладно, облачно и дъждовно. С различен интензитет ще вали над цялата стррана, като на места са възможни и по-съществени валежи и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат от 14 до 19, 20 градуса.

В понеделник облачността ще бъде по-често значителна. Преваляванията постепенно ще отслабват, но все още ще превалява, по-значително над източните райони.

Минималните температури ще бъдат от 6 до 12, а дневните ще се повишават и ще са от 16 до 22 градуса.

Във вторник ще превалява преди обед над източните райони, а след обяд - около планините на Западна България. Дневните температури ще са от около 17, 18 на изток до 23, 24 в местата без валежи на запад.

В сряда стабилизирането на атмосферата ще продължи и превалявания от краткотраен тип ще има на по-малко места.

Ще продължи и плавното повишение на температурите, които през втората половина на седмицата, според предварителните прогнози, ще доближат, а на места в низините отново ще преминат 30-градусовата отметка..