Новата година започва с топло за сезона време, което ще се задържи и през следващите дни.

Днес ще бъде топло за сезона, с дневни температури от 11 до 16 градуса, малко по-ниски на места в низините на запад, където до обяд ще има намалена видимост и ниски облаци. След обяд и там видимостта ще се подобри. В източните райони и северно от планините ще духа слаб вятър от юг-югозапад.

Тази нощ ще бъде ясно, с поява на високи облаци след полунощ над Западна България.. По високите места ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури утре ще бъдат от около нула до 5 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с висока облачност и доста високи за януари температури: от 11 до 16-17 градуса. Това са температури, нормални за началото на месец март или октомври, но не и за януари. В Дунавската равнина ще духа умерен, на северозапад временно силен западен вятър.

На континента е сравнително топло, но най-високи температури имаме на Балканите и Апенините. Дъжд превалява на запад и на места в централните райони, а дъжд и сняг - на изток, в Европейска Русия.

У нас в сряда вятърът временно ще се ориентира от изток и североизток, като ще бъде предимно слаб. Облачността ще се увеличи и ще бъде променлива, на север и в планините - на моменти значителна. Слаби превалявания са възможни само на изолирани места.

Минималните температури ще бъдат от 2 до 7, а дневните слабо ще се понижат и в повечето места ще бъдат от около 7-8 до 12-13 градуса, по-високи в крайните югозападни райони.

След краткото захлаждане в сряда, в четвъртък и петък температурите отново ще се повишат и на места ще бъдат на 2-3 градуса от рекордните за това време на годината: от около 10 до 15-17 градуса. Положителни ще бъдат и минималните в по-голямата част от страната, от около нула до 5 градуса.