Днес още преди обяд от запад ще започнат превалявания, предимно от сняг или от дъжд, който ще преминава в сняг. Дневните температури ще бъдат от нула до около  5 градуса.

След пладне преваляванията ще обхванат цялата страна, но от югозапад ще отслабват и спират.

През нощта спирането на валежите ще продължи от запад на изток, като последно това ще стане утре преди обяд над североизточните райони, както и  на места в Северна България, където и през деня е възможно да прехвърча слабо. Дневните температури ще са от минус 2 до плюс 3, а минималните утре от минус 6 до нула градуса.

В четвъртък и петък ще бъде студено, без валежи, в низините - с мъгли и ниска облачност. Минималните температури в четвъртък ще са от минус 10 до минус 5, а в петък още по-ниски, от около минус 12 до минус 6 градуса, малко по-високи  по Черноморието и крайните южни райони. Облачността ще бъде променлива, често незначителна, но заради ниския ъгъл на греене на Слънцето и студената въздушна маса, усещането за студено време ще остава и денем. През нощта срещу събота в планините и някои източни райони ще се появи слаб южен вятър и с това двудневният период с поднормени температури ще приключи.

В събота облачността от запад ще се увеличава, а времето ще омекне: сутрин температурите ще са с няколко градуса по-високи от тези в петък, а дневните навсякъде, освен по поречието на река Дунав, ще са положителни, от 1 до 5-7 градуса в южните райони.

ВНИМАНИЕ! Според сегашните, все по-вероятни сценарии, в събота и през нощта срещу неделя ще започнат превалявания, които на места в страната заради топлата въздушна маса във височина ще бъдат от дъжд и леден дъжд, който, попадайки  на преохладената земна повърхност е възможно да се заледяват и да предизвикат опасни поледици! Препоръчваме на тези, които планират пътувания за почивните дни по възможност да ги отложат или да ги планират за петък вечер преди началото на преваляванията и по-късно в неделния ден, когато вече в по-голяма част от страната температурите ще бъдат над нула градуса.

  В неделя минималните сутрин ще бъдат от минус 3 до плюс два градуса, а максималните - от 2 до 8, 9 градуса. В низините ще превалява, предимно дъжд, освен в крайните северозападни райони, където е възможно да са в смесена фаза.

Времето с температури около и малко  над обичайните и вероятност за превалявания от дъжд и сняг ще се задържи и през първата половина на следващата седмица.