Жълт код за опасно време е в сила за 8 области на България София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив. Предупреждението е за обилни валежи с количества между 15 и 25 mm, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София - около 9°, максималните - между 13° и 18°, в София - около 13°.

Условията за туризъм в планините са лоши. Почти навсякъде вали дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). В най-високата част на Стара планина е снежно. Има образувана малка снежна покривка в най-високите части - 7 см сняг има на връх Ботев, а в подножието около 2 см. Във високата част на планината има умерени ветрове. На много места е мъгливо.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) показва, че над планините облачността ще бъде предимно значителна. На много места в масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, над около 2200 метра - от сняг. В отделни райони главно в Рило-Родопската област валежите ще са временно интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15°-16°, колкото температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала