Иде сибирски студ, температурите падат с 30 градуса

Високите температури, които имаме в момента, ще се задържат само още 3 дни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Престанете да обсъждате толкова некомпетентно времето. Това е просто зима малоумници

Хе хе, вятърът от северозапад иде откъде Урал, тия хора не са ли били в училище бре?!

кприфеите в историята на дипломациятамогат само да се поучават от словестните еквилибристики на българските МЕТЕОРОЛОЗИ.......многократно се подчертава, че ветровете ще духат от ЗАПАД И....някак ще стане много студено откъм карско море....мазнат се сиромашките български метеоролози - ха дано ги оставят на работа......НЕЩАСТНИЦИ

Ако се появи и средиземноморски циклон в същото време, ще е екстра, ама май не се очертава. От декември до февруари чакаме зима, и все е пролет, с кратки изключения като онова миналата седмица и това дето се задава. А като стане март, когато вече наистина чакаме пролет, точно тогава ще започнат да се изреждат някакви студени снежни циклони, и зимата чак тогава ще дойде, че чак до април... сбъркан климат.

бяхми са настроили вечи на лятууу...

А какво ще правим с футбола? Тъкмо се "подготвиха" и Ъ........

EVN like this!

И топлофикация!

Кое е му е сибирското..... евтини заглавия ....писвате вече....

Оттам иде студът айнщайне, това, че се завърта обратно на часовниковата стрлка да дойде от северозапад го прави да очакваме -10 а не -20 та и по-лошо, както става като духне направо от североизток. Нищо добро никога не идва от там, стига вряка.

четеоролог! Сметките - по статистика на планираните температури.

ГЛОБАЛНО ЗЯТОПЛЯНЕ ДОБРЕ!! СЯ ЗИМА КАТО ЗИМА СНЯГ, СТУД МАКАР И ЗАКАСНЯЛА, ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТА НА ЗИМАТА ПРЕДИ 25 ГОДИНИ ОТ СРЕДАТА, КРАЯ НА ОКТОМВРИ ДО КРАЯ НА ФЕВРУАРИ, МАРТ НА ПО ВИСОКИТЕ МЕСТА АПРИЛ СЕЗОН КАТО СЕЗОН, ШЕЙНИ, СКИ, СНЕЖНИ ЧОВЕЦИ, СНЕЖНИ ВОЙНИ ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА ТА ДО НАЧАЛОТО НА МАРТ...

Проблема на "глобалното затопляне" е в резките смени на времето и особено температурите, рязката разлика се отразява зле и на хора, животни и природа. Климата преди 25 години не е същия сега.

резултат, а не проблем/от рязката смяна на температура/. Отчита се дълготрайно, а не както си мислите. Измерва се по топенето на ледниците на полюсите и повишаване нивото на водата на океаните в световен мащаб. Като се приема, че топлината на слънцето е сравнителна константна величина се прави извод, че причина е парников ефект от човешката дейност. Засега се взимат мерки за ограничаването им, състоящо се в забрана на технологиите, които поставят земята в ролята на парник. Няма да ги изброявам, защото се знаят. Споровете са има ли или няма такъв ефект, но факт е, че ледниците се топят.

Не взимайте прогнозата на сериозно докато Вожда Слънце не потвърди !

Великото "велико" осмяноислямско мустакато халифатско божество от анкара трее да одобри и тогава да заповяда на Али Боко Буда Баба!

Преди години работех в един завод.В електроработилницата имаше гнезда на лястовици.Долитаха,точно на 22 март.Бяха като швейцарски часовници,никога не грешеха,независимо от времето.Целият завод знаеше за това и ги чакаха с нетърпение и всички идваха да ги видят и се порадват. Та,независимо от прогнозите,пролетта идва!

Нещо сте се объркали аз работя в БАН със 100 градуса ще паднат не със 30 грешка имате

Кой гледа, я не вижда: "т.е разликата между най-високите температури в началото на седмицата и най-ниските в края и ще бъде около и дори над 30 градуса."

Това, ч в Бургас е било вчера 20 градуса, не означава, че навсякъде е така - в повечето райони особено в Северна България температурите бяха около 6 до 10 градуса. Дали ще е 6 или минус 4 все тая честно казано.

В София вчера беше 14 градуса, никой не го интересува колко е по селата, ха ха

Ако за теб Пловдив е село...радвам се, че съм от "село". Нямам никакви проблеми с това, за мен лично по-голямо, населено и мръсно село в България от София няма.

Колега, и аз съм от село, "Овча купел". Ако си доволен, сега релаксирай. От 1989 г. се делите на цини и червени, селинджъри и урбанисти, а някои в парламента станаха милиардери. Правете си изводите, ако не сте от 80-те % фенове на Боко Сингъл бук. Приятен ден.

Не знам дали журналистите- копипейстаджии от Дир--а са изпростели или шефовете им ги карат, но от заглавията им лъха простащина и профанщина. За съдържанието даже не искам да коментирам. Жалко!

Страшно ще е ако поставим рекорди за най ниска температура, което значи под -30 градуса. Засега няма такива изгледи, освен ако Вожда не разпореди.

Рекорд на минус 30 градуса И повече сме имали. Ама -10 каквото се очаква си нормално.

Не разбираш ли разликата между НА и ПОД. За БГ температури ПОД -30 са необичайни и на някои места може да са рекорни. Аре сега чоравте мосте, анте гърлесте

Не е нормално от 15-20С° да паднат на -5 или -10С° И това се отразява зле на всичко живо.

Напоследък виждам зглавия от рода: "...Ще стане страшно..." Абе вие наред ли сте?! И не мислите ли, че човек когато изрича или пише подобни неща накрая страшното него застига

Топлофикация така е надула радиаторите и тръбите при 18 градуса, че ми става лошо несамо от сметките.

Знаеш как да пишеш тук, но не знаеш как да си спреш радиаторите?

И затова - някои договори с Топлофикация на цели блокове са направени така, че се дели сумата на брой радиатори. Пробвай да организираш общо събрание на такива, за да промениш договора - и увисваш, мудно и добре обмислено заварено положение. После разбираш, че Топлофикация си затваря очите на броя включени и изключени радиатори и праска на едро. Хайде ти направи бунт на заинтересованите от това - Топлофикация и някои съседи. А ако си открил начин да се спрат тръбите, които се пукат от теч на топло при 15-18 градуса, сподели. Аз не мога да издържа в банята и тоалетната повече от 3 минути.

Винаги се изхвърляте като чикия на мокър песък. Преди като казахте -15 тука стана -3, а сега едва ли ще падне и до нулата. На журналята само им подхвърли балон и те веднага започват да надуват.

Ще стигне -11 градуса - баси сибирския студ. Само гръмки заглавия да шокират хората още повече. Не може ли заглавията да се изписват нормално. Медиите са отвратителни.

Сибирски е, щото е от Сибир, а не като в Сибир :)

"...вятърът ще се ориентира от североЗАПАГ..." Сибир и туй море от където чакаме студа са на североИЗТОК...

Що пък си мислиш, че трябва да дойде по права линия. Затова се наричат циклони, щото циклят, тъй да се каже... Но студеното е от Сибир, и преди да дойде тук, ще мине през цялата западна Европа. Затова и ще дойде от запад.

Ами рязка разлика в температурите си е притеснително

Ето това е новина ! Браво на джурналистите , как точно се описали всичко (и предвидили) , ама никъде не пише какво да правим в такива случаи , няма ли кой да ни каже?

О чудо !!! През зимата има сняг и студ !!!

Ами рязка разлика в температурите си е притеснително

За някои хора е притеснително и че са живи !!!

Зимно време е студено, а пък пролетта е влажна, лято - прашно и зелено, жаба кряка нейде жално. Най-обичам да е есен, кротко да варя ракия и като в народна песен, бързо аз да я изпия. После през полето прашно, бодро аз да лъкатуша, жаба кряка нейде жално, според мене е на суша !

Зима е, ората маат пръжки! Да маат, зима е!

Спокойно. Щъркелите вече си сверяват компасите и скоро ще долетят от Африка в България.

недей така ...... сега от НОЩ ще кажар.че носят африкански щам мнооооооого по-заразен от всички други

Празник за путинуфилията. Путлер праща студ.

През зимата температури от минус десет е нещо непознато за нас и потресаващо. Явно на повечето от нас ни остават само няколко дни .......... да се простим братя и да се напием за последно.

Мрънкащите Ганьовци, Господ ги пази, не стига че е 20 градуса посред зима и пак недоволни

Не видях нито един мрънкащ тук. Ти самия си бай Ганьо с това мрънкане.

Ми да падат, февруари месец е! Като се е ожлямбило това ми ти слънце, не бива лято да е! Сбъркана работа.

Ужас - изпадам в паника. -10 как ще го преживеем това. Истински апокалипсис.

Чудесно. Подготвям се за екскурзия "с маратонки на Ботев". В събота и неделя подгответе спасителите, че да не стане както с другите планинари. Аз все пак имам намерение някой ден да си платя данъците и да претендирам, че ви храня там спасители, хеликоптери и медици.

не ви стига да ни страхувате с ковид, а сега и стова, маскар! Явно овцете трябва постоянно да са в стресово състояние- нема лабао!!

Няма глагол страхувам! Има плаша! Не Ви стига да ни плашите .... От това не се страхувам! Безродници, безкнижници, неграмотници влизащи в обувките на някой си, който най-вероятно има гъбички, но не могат да се поставят на мястото на другия! Не ставате по-умни като пишете и ползвате тези тъпи изрази! Както и "благодаря за което", сместо благодаря за това което казваш или правиш за мен, нас и т.н.

Ейго е. Голямото глобално затопляне :)

те се коригирраха бе, вече му викарт климатични промени. Ако трябва и свирки ще правят, щото голям келепир е това- стотици милиарди са на масата...

глобалното затопляне е неоспорим факт и заплашва живота на планетата а не като CV19 , който няма даже да намали ръста на човешката пополация. Обикновенно екосистемите се саморегулират, но хорат са рядко съчетание на алчност ,технологии и къси хоризонти.

Неоспорима е баба ти :) Иначе има AMO и PDO, които влияят на климата в северното полукълбо. Та в тоя ред на мисли новините за затоплистите не са добри, но спирам дотук...

Мдаааа. При -10 градуса мисирките сериозно ще я окъсат да следват джипката, от която им хвърлят зрънца. Иначе за месец Февруари си е съвсем нормална температура. Аз си спомням, че и при -24 живота преди си вървеше. Какво толкова се промениха хората не разбирам.

И на фона на това адско зимно бедствие, което се задава, МОН пуска учениците да учат в клас... Е, никой не мисли за децата ни в днешно време!

Страшно зимно бедствие ... -10 градуса.

Естествено, че е страшно!!!! Ами ако падне сняг и се заледят пътищата, колко хора ще загинат в катастрофи, знаеш ли? Ами децата, които отиват на училище, дали някой няма да се подхлъзне и пребие? Даваш ли си сметка за това или за тебе всичко е Маями бийч?

Като ти гледам коментара, май и ти не си ходил(а) на училище.

Ходил съм на много повече училища, отколкото може да предположиш!!! И за това ти казвам, че идва сериозно бедствие!!!!

Електоратът трябва да бъде спокоен. Че някой учител ще умре или някое дете ще развие постковид-синдром, все тая. Важното е кръчмите и кафенетата да са пълни. Дали ще ходим на работа, няма значение. От 31 години България, освен София, през зимата е в локдаун.

много интересно как от СЕЕРОЗАПАД ще нахлуе арктически въздух от Карско море и Северен Урал???

Като дойде първо в Ц Европа - виж Т в Берлин следващите дни, а после слезе насам. И ще спре да ти бъде интересно, защото е очевидно. Именно затова няма да застудее с 40 градуса - от 20 на минус 20, а само с 30-ина. Аннадък?

Много лесно -- завърта през Северен Урал, после през Арктика, после през Швеция, Норвегия, Германия, Полша, Австрия и оттам влиза от северозапад.

Доста се изхвърляте с прогнозите. Падали температурите с 30 градуса - Глупости. От +8 до -10 (в момента почти в цяла България е около +4+8.

Заглавието отразява бъдеща реалност. Дневните температури на много места в страната са около и над 15 до сряда - има и места с 20 почти. 19 със сигурност. 19 минус минус 12 (в сб и нд ЩЕ има места с минус 11-12) прави? Изваждане на отрицателни числа, 3 клас. Или втори беше.

""бъдеща реалност ",ебаси

Само в България борбата с вируса се води от коремни хирурзи, ортопед и шофьор.

- 10 градуса по Целзий е сибирска пролет. В Добрич и Варна да подготвят пътищата и да не мечтаят варненските гларуси за лятото, с добричлийте за арендите. Стягайте се и не ревете, че е студено. На когото му е студено да отива в Африка.

Хайде още малко зима и да се запролетяваме окончателно вече :)

От +20 ще падтне на –10. Да ви имам "сибирския" студ.

Чине ми се, че иде Сибирски звяр, за да покрие България със сняг, студ и мраз. -10 градуса са си сериозни температури за Южна България, където все повече хора не си сменят гумите на колите зимата, заради липсите на истински зими.

Ей, важно е да стресирате хората и да търсите евтина сензация с подобни заглавия, нали, бе наглеци такива......!!!!

Сибирски студ разбирам като този в Оймякон.

Бенбян код -5, кафяв код - 10 градуса... Абе вие откачихте ли? Има хора дето сме живели без кодове и на -40. Защо паникьосвате хората, този корона грип не е ли достатъчен?

-10 , - 4 = на сибирски студ???!!! Мозък ли нямате или изпадате в оргазъм от скапаните си заглавия??? Зима е все пак!

...

Не е нормално да бъде толкова студено .

Да нормално е февруари да е +35 до 40 градуса :)

Пускайте радиаторите на шест. После да не ревете, че е висока сметката. Трябва хубаво да сгреете стените. Идва сибирски студ.

-10 градуса е здраво зимно време, за червено мезе и вино ;)

Тамън ще съвпадне с поредното затваряне. Дано тоя пък им уври главата и го задържат до края на март!