Как правилно да изберем подходящия пъпеш

Един от любимите плодове в горещините са пъпешите. Ето няколко съвета, как да подберем подходящ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мнооооого експертна статия, а и специалисти тука, натискат, чукат, миришат, и т.н...., гаче ли жена си избират! Аз пъпешите и дините ги избирам така: като ги докарат в магазина, чакам един-два дена първо да минат познавачите, а после каквото и да вземеш - все е добро! :)

Пъпешът не трябва да се яде след 22.00 часа. След този час - жална ти майка. Няма да спиш до сутринта, заради тоалетната(действа като диуретик). Пъпешът е най-добре да се реже вертикално, а не надлъжно. Същото се отнася и за динята. Причината - водата от плода не се губи( т.е. не изтича), а и плодът се запазва по-дълго в хладилника.

Всичко зависи от човека. Аз ям пъпеш и на закуска / на гладно/ и на обяд и преди да си легна да спя / след 11, 12 а някога и 1-2 рано на другия ден. Нямам абсолютно никакъв проблем нито със съня, нито с тоалетната. Също така, не мисля, че абсолютно вярно, че сладоста на пъпеша зависи от слънчевите дни. Тук в Калифорния не е валял дъжд от февруари и от един и същ производител, от едно и също място може да намериш два еднакви на вид пъпеша...единия невероятен на вкус, а другия като безвкусна тиква! ;-) На времето на пазара в Пловдив, като избирах диня, възрастния продавач ми каза: Какво избираш, динята е като жената...вземаш, "режеш" а после каквото излезе!

Пъпешът, който изядох след 22.00 часа бе 4 килиграма. За туй пиша!!!

Твоят калифорнийски пъпеш може и да е ГМО. Имаше ли очички и зъби???

ей такива статии искам да чета, не за катастрофи, обири и политици

той пъпеша се оттегли и сега се вози с личния си асанс'ор, що го замесвате пак

Кога ще има инструкция за избор на тикви? Коя е най-голямата и куха тиква? Възможно ли е на едно място в един бостан да има 240 тикви на куп? Всяка една тиква готова ли е да расте до друга тиква, ако помага на главната тиква да расте? Има ли чума по тиквите? С какво е полезна най-голямата тиква в бостана? Това са много важни селскостопански въпроси!!!

щях да ти сложа хиляда плюса. За съжаление, отговорите на въпросите ти са в главите на още милиони тикви, на които не им пука за бостана.

Всичко е възможно в Бантустаня особено, ако водачите му са до един... тиквеници, чинно следвани от поне половин милион... тиквеници на квадрат:)))!!!

Купува се ароматен пъпеш с най-златисто оранжевия цвят.

Познавачо, има (предимно) зелени отвън сортове, които вътре са си съвсем ОК - жълти, ароматни и сладки.