Китай: Западните страни носят голяма историческа и реална вина за изменението на климата

Според Синхуа, Западът пренебрегва моралния си дълг и правното си задължение да компенсира засегнатите развиващи се страни

Обратно в новината

Коментари - Китай: Западните страни носят голяма историческа и реална вина за изменението на климата | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И бият негрите

Всеки ще гори каквото си иска, до когато си иска.

Преди 100г. населението на Земята е 2млрд. Сега е 7млрд. 20% от тях са китайци, живеещи в Китай. Та, кой замърсява най много планетата с производство, консумация и изхвърляне на отпадъци?

Най-големият замърсител в света, следван от Индия тръгнал да обвинява Запада за изменението на климата…

A, Китай понеже не е в тази завера си гори въглища и му дреме за развиващите се страни.

Намалете раждаемостта в Китай и Индия и оставете земята да диша. Само вижте броят на мегаполиси-призраци в Китай и помислете какъв е въглеродният отпечатък от построяване на един такъв град, който по настоящем е необитаем…

Безочливост!

Най-големият замарсител. Нагли като Руските Орки

Много ми е интересно какво ще ги правим тези батерии на "зелени" автомобили, когато изтече техния живот... Гробища за батерии (автомобили)?! Много зелено и екологично, с грижа за планетата. :(

Предлагам Китай да върне всички продукти, които са измислени на Запад по време на индустриализацията им и да започне да обработва земята примерно с каменни сечива, щом са толкова обидени.

През последните години зелената маса на планетата се увеличава, главно заради усилията на Китай и Индия.

Американците ще умрат без айфоните се тогава.... Доста елементарно мислене.

лека корекция, населението според повечето проучвания, гони къде 14 милиарда! Тез на Запад го знаят, а също, че трябва да го намлят! Иначе и те няма да могат да съществуват! Скоро водата ще стане най-ценния ресурс! Сладката!

Не е задължително да замърсява най-много на единица човек. Развитите страни са изключителби замърсители и разхищават вода, енергия и храна за още петима от развиващите се. Безспорно Китай и Индия имат прекалено голямо население. Трябва да ограничат раждаемостта. Едно дете и дотам. Стига с тия кланове, особено в Индия.

Има и плътен въглероден отпечатък.

Не вземеш да спреш да ползваш всичко, което е произведено в Китай. Така ще ги удариш най-болезнено. Телевизор, фурна, компютър, телефон, играчки за деца (ако имаш), кола. Да се връщаме на село, че то 90% от всичко, което ползваме, се произвежда в Китай или с части, произведени в Китай. В случая Китай са прави: покрай индустриалната революция Западът бая гори и въглища е изгорил. Сега сме в ерата на Азиатската индустриална революция. Техен ред е да горят каквото намерят: въглища, газ, нефт, кравешки лай-н-а дори.

Забрави, че трябва да се откаже от хартия, порцелан, барут и още хиляди неща, изобретени в Китай.

Разбира се запада е виновен.Те нямат акъл да се сетят да си избият врапчетата .

Нека Индия у Китай да не намаляват емисиите си. До 2050г най вероятно голяма част от териториите им няма да стават за живеене.

тоз пък глупака.

кофти е с батериите, отрова са. соларните панели и вятърните перки поне не са отровни и само ще натрупат едни камари, но с батериите ще се прави бая бизнес за "ровенето" им. дано не ги "ровят" в нашата земя за някой лев

за Индия не знам, но за Китай си в голяма грешка

ше видите вийй - още едно вирусче като пуснат жълтурчетата и съвсем ше сежразплачете всички западни и про западни коптори лизачи и сстдлити на запада и балкански полуостров ше ривьете за изтокаа пак

ЗамЪрсяване

Е в Южна Америка. Целия литий на Земята не стига и за еднократна подмяна на половината автомобили на Земята с ДВГ. Електрическите автомобили са измишльотина, дето до 10 години няма да се произвежда а до 20 години ще изчезне, защото просто няма да има литий

Китай доказват само ,че страна с режим и риторика тип Путин. Бруталният смог го има само в Китай, Китай е раят на рака на белия дроб, размножават се неконтролируемо и хората работят за смешни заплати ,за да продължава Китай да просперира в почъи безплатното и неконтролируемо производство на какви ли не боклуци с трайност максимално 1 седмица ,които след това стотици години замърсяват. Безочлива наглост, но както ОПЕК, така и Китай ще залязат ,ако искаме да опазим прородата и внуците ни да живеят на Земята

Към днешна дата най-големият индустриален и не само замърсител е именно Китай, заради огромното си количество електроцентрали на въглища и огромните заводи построени без спазването на каквито и да било екологични норми. Веднага след тях се нарежда Индия. Пък Щатите са чак на трето място. След Щатите са руснаците.

След 10 години и по-малко електрическите автомобили ще са масовия транспорт. Пак след 20 години ще са единственият транспорт. Освен ако междувременно не се измисли някаква нова технология от типа на магнитно задвижване антигравитация или нещо от тоя сорт. Както всичко в историята двигателите с вътрешно горене отиват при конските каруци.

Огромното количество въглищни централи? Огромните заводи бълващи тонове отрови?? Или огромното количество произведени електромобили ръждясващи по специални паркинги??

Това вероятно е така, ама казано от най-големият замърсител дето съсипа екологията на цял континент е направо смешно.

Защото дадоха технологии и си изнесоха производството в Китай

Tezi sa nagli to4no kolkoto Putler. Ne haresvam amerikancite no mnogo mi se iska da gi tresnat tezi mrasnici. Vsevazmojni virusi i mrasotii vse ot kitaicite tragvat.

Браво! Ето едно правелно мнение! "Отеавянето" на климата не е от днес, то има своите исторически корени. То е започнало от Долината на Рейн и Чехия, минало е през Индустриална Англия и имперските амбиции за изсичането на Амазония и превръщането и в обработваеми земи с помоща на американски и френски банки. Не е минало и без ядрените бомби взривявани над пустини и атоли. Това са именно тези които сега ни учат и ни карат да им плащаме, които са превърнали емисиите в нов колкониялен бизнес. Ползван за въздържане развитието и осигуряване на господство.

Запада се побърка в последните 20 години, но русия и китай плътно вървят по неговите стъпки. Ако не беше индустрията на Запада, нямаше да има ссср, китайците нямаше да са 1.5 млрд. души, което ги прави глобална икономическа сила. Колкото повече затъпяват на Запад, толкова по-нагли ромове стават на изток. Китайците да не се мислят за Седящия Бик или Димящия Чайник.... Те също са глобални замърсители от векове, за ссср е излишно дори да се споменава. Как е възможно 4 млрд. човека на планетата постоянно да се оплакват от 300 семейства на Запад?

Автомобилите ще бъдат редуцирани наполовина

Въглищата са основният проблем на еколозите и Китай се явява потребител на 55% от добиваните в света въглища. Китай днес потребява 310на9 степен тона въглища годишно, в същото време в пика на потребление на въглища на западните (началото на 20 век - 1900-1920) целият годишен добив на въглища на планетата ни е бил едва 1/3 от днешното годишно потребление на Китай - около 110на9та степен тона въглища. Това с историческата отговорност е просто смехория.

А защо не предложиш да се върне всичко украдено от бившите колонии през вековете?

Дори не дочетох статията. Това е шизофрения. Китай е виновен за над 30% от въглеродните емисии в световен мащаб. САЩ около 10-11%, Германия 1.8%. Има официални данни. Тези комунистически малоумници от факти не се интересуват.

А китайците защо ги приеха? Както в един от по-горните коментари се споменава, и това е всвизвестен факт че Китай е потребител на въглища №1 в света. Не ми се рови за цифри, но те са публични и който има мерак може да провери. Освен това "зеления" транспорт, не е толкова зелен - той зависи от същите тези въглищни централи. Да не говорим за ресърсите, необходими за производство на акумулаторни батерии.