Кокосовите острови: още един рай, затрупан с пластмаса

Едни от най-емблематичните тропически острови се задъхват под купища пластмасови отпадъци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

почистихте ли го?

"Развитите" държави цапат най-много! Ходете и си почистете сметището!

Ганю превзе светъ, навсякъде ганювци. Браво

Българите говорят че индийци Виетнамци и. Др. Не са научени да слагат отпадъците поотделно но самите те са примитивни и хвърлят безразборно.

Щетките за зъби не плуват.

Пробвай в солена вода.

Да се спре производството на пластмаса!

Ама не става. Производството на хартия, алуминий и стъкло е много по-мръсно и неекологично. Да не говорим, че дървета няма да останат. Освен това камионите ще разнасят повече амбалаж отколкото стока, така че не е толкова просто.

това не са отпадъци а суровина!

Като цяло си абсолютно прав, но проблемът е, че "събирането" на тази суровина надвишава десетократно стойността й! Ако беше далавера, досега сума ти компании щяха да изчистят тази мръсотия. Бил съм много пъти в тази част на света и истината е, че е пълна трагедия и най-много 2-3 % от боклука да е от местните жители! Тя, майката Природа, ще си отмъсти...

Боклука не е от местните, а се носи по течения които минават покрай Индия, Бангладеш, Тайланд, Тайван, Виетнам и пр. А събирането не е проблем, трябва само да се научат да слагат отпадъците в кош с определен цвят.

Те там е проблемът, че не са научени! Но има и друг проблем и той е, че как да се научат, като например в Шри Ланка, която замърсява доста, има някаква служба по чистотата в по-големите населени места, но ти взема боклука само, ако кихнеш нещо!!! И това на 20% от територията! Другото в Океана и реките! Та как казваш да се научат, като много от тях не са виждали в живота си казан за боклук, камо ли боклукчийски камион! А бе трагедия...

нищо, ние тука в модерния свят ще направим торбичките по 5 лева за брой и ще забраним сламките и виличките, ще компенсираме яко...

Може би Фингер трябва да каже, откъде точно и кои течения донасят тия боклуци. Във всеки случай не от Европа или Северна Америка.

Точно така, докато азиатските мизерници не се научат да си изхвърлят боклуците в кошчето и да не серат в морето така ще е.

Аха, азиатците да се научат. Щото тук по нашето черноморие е по-различно - нащенци правят големите мизерии. Мисля, че всички хора на всякъде вече станаха са един дол дренки.