Маорите са първите изследователи на Антарктида

Проучването е публикувано в издание на Кралското общество на Нова Зеландия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Македонците са я открили преди 13 века на път за Америка :-))))))

Как голи са оцелели при минусови температури, ураганен вятър и чисто мокри. Трудно ще ме убедят.

не миналия, а по-миналия, 1820 год... и не западняци, а руска експедиция - на Фадей Белингсхаузен и Михаил Лазарев.... дирници, дирницииии.....

"Открихме полинезийски сведения за пътувания до антарктически води" и къде ги открихте?!? На някой CD ли бяха записани?!? Те тези там са нямали писменост по онова време! Абе ей, нас се да лъжете и мажете бе! От политкоректност направихте думата наука мръсна дума! Вече не вярвам на нито един учен! Просто си убихте авторитета!

Точно така ще да е било. Случайно са я открили, с едноместни канута, преплували 2000 и повече км океан, голи...и после са се върнали за да разкажат за -40-50 градуса по крайбрежието!

може да видиш какво е и дали е едноместно кану. Че са изглеждали и държали като пълни диваци от гледна точка на европейците, че културата им е била доста примитивна, е факт. Но че са уникални мореплаватели, особено с технологичното си ниво, пак е факт.

Тие двамцата са досущ като едни наши политици от една коалиция бе, ха-ха!!!???!!!

Мислех че са македноците

Тази снимка с традиционното плезене на маорите, всъщност е смъртна заплаха към противника. Означава ще те изям, че си много вкусен. Понеже са били канибали.

те са и живеят в банкя