Предстоящата пролет: много топла и с повече валежи, според прогнозите

След меката зима очаква ли ни хладна пролет или напротив - вижте актуалните прогнози

Обратно в новината

Коментари - Предстоящата пролет: много топла и с повече валежи, според прогнозите | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно предишните валежни зими подлъгаха собствениците на язовири и ВЕЦ- ове, които са все НАШИ хора, да източат превантивно язовирите , да произведат ток за печалба , като се надяваха на зимното и пролетно пълноводие да напълни пак водоемите. Да, ама зимата ги изненада , случи се безводна , остава и пролетта да е безводна и през лятото наистина ще има проблем с водата за населените места. Най- зле ще е по Черноморието, където трябва да се осигури вода за курортите- за няколко милиона летуващи! За местните е възможно да има режим!

Моля се за също толкова дълготрайна смяна на циркулацията от март до септември с непрестанни дъждове. АМИН!

Господи дай сняг над България тази зима. Нека реките и язовирите се напълнят с вода и България да се обогати!

Благодаря, Иво! Информативна и научно-обоснована статия, както винаги. А какво точно ще стане - ще видим като стане.

И природата е срещу Путин и Газпром.

Замяната на синоптик с климатолог ми звучи като Списък на блюдата в ресторанта вместо меню!!! Моля не се правете на интересни в старанието по всякакъв начин да си кълчите езика с употребата на "нови" думички, които звучат ... доста тъпо. За жалост учебниците на нашите деца са пълни с подобни недомислия, които не само не помагат, а и ужасно тормозят децата вместо да се търси път към реалното познание. А за протокола на "зелетата мафия" - терминът "глобално затопляне" обслужва само и единствено интересите на ненаситната "зелена лакомия". Също както "електрическите коли" обслужват интересите на автомобилните концерни. Оказа се, че един мощен електро автомобил отделя повече въглероден двуокис от един дизелов?!?!?!? Е, какво точно пазите "зелени " пиявици?????

Студена зима и обилен сняг - здраве и плодородие. Мека зима без сняг - болно време, епидемия и слаба или никаква реколта.

интересно защо лятото няма грипове,все през зимата!май студа разболява!

Къде видяхте тая зима???

Зимата не е свършила и може тепърва да стане много студено (дай Боже). И нека да има пролет, че ми писна от това зима-лято-изма-лято.

Края на годината ще е драма голяма с водата. Земеделието тая година ще е фира.вода явно няма. Язовир Искър ще има вода още някой месец. А ако няма сериозни снегове по Коледа в София ще има режим като Перник....

То дано валне,че в Северна България на много места от началото на юли не е валяло изобщо,дори не е ръмяло,суша от всякъде! Сняг тази зима не сме виждали,поне някоя снежинка да бяхме видели,но не и не,суша. Скоро такава суша не е имало или поне не помним такава.

ДОбре, ще се готвя. Отивам да си купя дърва за огрев. :-D

А ще вали по язовирите, че там ни е проблема?

Келешите,които изсякоха горите и онези овъргаляли се в крадено политмошеници,то , които се правят на кьорави, трябва да бъдат изритани незабавно,защото са започнали да превръщат райска България в пустиня. Те не осъзнават какво вършат,защото са неграмотни и крадливи и си мислят,че като отидат да живеят във именията си /построени със откраднати пари/ ще ги забравим.Тази сган трябва да се изрита от държавата.

България ако не се грижим за нея ще стане пустиня... А то каква грижа мутрите изнасят горите на камиони и оставят пустиня след тях.

Режете дърветата и се чудете защо не вали дъжд. И Ацтеките се чудили докато умирали.

Прогнозите при нас са за трайно застудяване.Дневните температури както са сега минус 30 може да достигнат минус 40 дори и минус 60 с леко покачване през май , юни ,юли до минус 20 градуса

Айде, оправихте водната криза. А Като се появят проблеми с отводняването ще започнете да говорите, че сме в зона с интензивни валежи и това е нормално Нищо че до вчера сте говорили как България била полупустиня.... Ако ще имаме вода само когато вали и отопление само пролет-лято, то управници не ни трябват, така че можем да си спестим милиардите по издръжката им.

Предишните са виновни!